Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Arbetsterapeut till Demensteamet

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Vård- och omsorgsförvaltningen genomför nu flera utvecklingsinsatser för att öka tryggheten för våra medborgare. En viktig del i detta utvecklingsarbete är det demensteam som bildades för två år sedan. Demensteamet består idag av två sjuksköterskor, en arbetsterapeut och två undersköterskor. Vår arbetsterapeut i teamet har fått ett nytt uppdrag och vi söker en ersättare.

Demensteamet har en organisatorisk tillhörighet på biståndskontoret med utgångspunkt från Resurscentrum. Demensteamet arbetar mot och är ett stöd till samtliga utförare i förvaltningen.

Arbetsbeskrivning

Huvuduppdraget för teamet är att ge konkret och nära operativt stöd till förvaltningens samtliga verksamheter. I detta ska ingå att ansvara för bedömning av behov av åtgärder i enskilda ärenden och ge operativt stöd till verksamheten i form observationer och handledning. Demensteamet ansvarar för att erbjuda utbildning inom ” Demensstegen ” och att samordna arbetet med utbildning och användning av BPSD. Sjuksköterskor och arbetsterapeut i teamet är certifierade BPSD-utbildare. I arbetet ingår även att vara en länk till interna och externa samarbetspartners mm. Arbetsterapeuten i demensteamet har ett specifikt ansvar gentemot förvaltningens dagträffar och i att utveckla kognitionsarbetet.

Arbetstid är dagtid i huvudsak, men kvällar kan förekomma.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet av att arbeta med personer med demenssjukdom. Vi utgår ifrån att du har arbetat med kognition och kognitiva hjälpmedel. Har du fördjupad kunskap i form av vidareutbildning inom demens är det meriterande, likaså erfarenhet av att arbeta med BPSD. Tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete är ett plus.

Vi vill att du har en god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt. Du tycker om att driva utveckling och har en god pedagogisk förmåga. Du ska gilla att ha många bollar i luften och vara bra på struktur och planering. Bra bemötande och god förmåga till samarbete är en förutsättning för det teamarbete som ska bedrivas.

B-Körkort är ett krav då våra kunder finns i hela kommunen.


Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträdesdatum
1 november 2017
Tillträde

Eller enligt överenskommelse.

Ansök senast
24 september 2017
Referensnummer
A710330
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Maria Hasslid
Chef för Resurscentrum
054-540 58 82

Susanna Hultman
Arbetsterapeut
054-540 65 04

Jenny Ileby
Sjuksköterska
054-540 62 00

Karin Fischer
Sjuksköterska
054-540 55 04
Facklig företrädare
Camilla Hell
 
Sv. Arbetsterapeuter
 
054-540 61 38
 
camilla.hell@karlstad.se
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den