Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Drifttekniker - nätverk

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads El- och Stadsnät är ett kommunalt bolag som äger, förvaltar, driftsäkrar och bygger ut Karlstads kommuns el- och fibernät. Vår affärsidé är att tillhandahålla trygg och prisvärd transport av el och bredbandstjänster. Bland våra medarbetare finns el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker, kommunikatörer och kundservicemedarbetare.

Driftteknikertjänsten är placerad på avdelning drift, stadsnät. De närmsta kollegorna på avdelningen består av 13 personer som är en blandning av drifttekniker av aktivt och passivt nät, driftmontörer samt tekniska framtidsspanare. Vi har en god laganda då vi är en grupp som arbetar nära varandra. Du kommer vara anställd på Karlstads El- och Stadsnät AB, men delvis arbeta för MittNät, med att drifta hela det tekniska nätet inom MittNät. Karlstads El och Stadsnät äger MittNät, tillsammans med sex andra (snart 8) kommunala stadsnät. Se www.mittnat.nu för mer information.

Arbetsbeskrivning

Karlstads El- och Stadsnät söker en drifttekniker, inriktning nätverk, till vår driftavdelning för stadsnät. Vi befinner oss i en mognadsfas där vi har byggt kraftigt under några år och där flera viktiga steg in i framtiden kommer vara att säkerställa kvalitet och drift av vårt stadsnät.

I rollen som nätverkstekniker finns tre huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Daglig drift och fortsatt utveckling av nätet.

• 2nd line support, felsökningar av nätverksmiljöer, routrar, switchar och brandväggar.

• Kvalificerade beställningar, ofta företagsbeställningar med kapacitet, fast IP eller liknande tjänster.

Du kommer också bli delaktig i allehanda arbetsuppgifter som tillhör en driftavdelning, med löpande underhåll, förbättrande åtgärder och hög säkerhet. I framtiden kan det bli aktuellt med beredskap.

Du erbjuds:

• Bli en del av ett framgångsföretag

• Bli en del av en företagskultur där våra värderingar präglas starkt av högt engagemang.

• Utbildning med certifikat för att växa i din roll och dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning inom nätverk

• CCNA-certifiering

• Minst 1-3 års arbetslivserfarenhet inom IP nätverk och Ethernetbaserade nät i synnerhet

Det är meriterande om du har:

• Kunskap inom Nokia/Alcatel

• Erfarenhet av att arbeta med protokoll och tjänster som: IP, TCP, WAN, LAN, BGP, QoS, IPSEC, MPLS, VRF, DNS, DHCP, Ethernetbaserade nätverk (routing/switching)

• Erfarenhet av ITIL

• Tidigare erfarenhet inom säkerhet på nätverk

• Ett stort tekniskt intresse

Som person är du serviceinriktad, nyfiken och strukturerad. Du har också en god problemlösningsförmåga och en hög ansvarskänsla.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning med sex månader.
Ansök senast 22 september 2019
Referensnummer KNAT-2019-428
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Elin Bertilsson
Stadsnätschef
054 - 540 80 13
elin.bertilsson@karlstad.se
Kontaktperson Amer Sehalic
Drifttekniker
054-540 74 13
amer.sehalic@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den