Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Distriktssköterska till Mobila resursteamet

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Mobila resursteamet är ett samarbete mellan Karlstads kommun och Region Värmland som riktar sig till de mesta sjuka äldre, över 65 år, är inskrivna i den kommunala hälso- och sjukvården samt listade till Mobilt resursteam genom vårdcentralen Gripen.
Mobila resursteamet består av distriktssköterskor anställda av Vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad och specialistläkare inom allmänmedicin samt överläkare inom geriatrik anställda av Region Värmland.
Mobila resursteamet utgår från Resurscentrums lokaler och den huvudsakliga inriktningen är patientbesök i hemmet till de personer som har svårt att ta sig till en vårdcentral. Teamet följer och tillämpar de författningar, föreskrifter och övriga styrdokument som gäller inom verksamhetsområdet.

Arbetsbeskrivning

Du som distriktssköterska kommer att ha nära samarbeta med patientansvariga sjuksköterskor (PAS) i kommunen och ha ett kreativt teamarbete med många aktörer. Teamet tillämpar ett proaktivt arbetssätt.
Målet är att ge vård som är samordnad, tillgänglig, individanpassad samt vård som ser till patientens samlade behov. Samarbetet sker över specialitets-, professions- och organisationsgränser.
Teamet ska se till att patienten får en presentation av tillgängliga vårdalternativ och blir införstådd i hur tjänsterna förmedlas. Teamet bedömer lämpligheten i att utföra viss avancerad hälso- och sjukvård i hemmet på läkarordination.
Distriktssköterskan i teamet är i första hand rådgivande men utför vid behov självständiga uppdrag i den enskildes hem.
Som en i teamet får du chansen att göra skillnad för de mest sjuka äldre och deras närstående genom att skapa trygghet och delaktighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är distriktssköterska gärna med kompletterande utbildning inom exempelvis diabetes, demens, astma, KOL, hjärtsvikt eller psykiatri.
Har du erfarenhet från kommunal hemsjukvård och primärvård är det meriterande.
Stor vikt läggs vid kompetens och flexibilitet samt god förmåga till att fortsätta bygga upp en verksamhet i samverkan mellan Karlstads kommun och Region Värmland.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Ansök senast 11 augusti 2019
Referensnummer A890771
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ewa Sandberg
Rekryteringschef Hälso- och sjukvård
ewa.sandberg@karlstad.se
Facklig företrädare Maud Ulset
Vårdförbundet
054-540 4756

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den