Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Förskollärare 100% till Gruvlyckans förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vi har satsat på mindre barngrupper, vill du bli en av oss.

Gruvlyckans förskola består av sex avdelningar, under hösten 2019 skapades en ny avdelning med bara äldre barn vilket innebär minskade barngrupper på de övriga fem avdelningarna.

Vi som arbetar på Gruvlyckans förskola har ett lekpedagogiskt arbetssätt och för oss har leken en central plats i barnens utbildning, genom att gestalta olika händelser och berättelser inspirerar vi barnen till nya upptäckter att förundras över. I leken skapar vi en gemenskap där varje barn kan delta på sina egna villkor, utifrån sina förutsättningar. Språk, lärande och identitetsutveckling hänger nära samman, därför har vi språket i fokus och uppmuntrar barnens nyfikenhet och intresse för att kommunicera på olika sätt.

Gruvlyckans förskola ligger på ca 15 minuters promenadavstånd från Karlstads centrum. Våxnäs bibliotek, parklek, 4H-gården och skogen ligger i närheten så vi har möjlighet att bedriva verksamhet och göra utflykter dit. Vi har en stor härlig gård som inspirerar till lek och rörelse och vi har påbörjat vårt arbete med en naturgård samt införskaffat ett växthus där vi kan odla. Vår inomhus miljö är nyrenoverad, ljus och fin.

Arbetsbeskrivning

Vi söker efter en förskollärare som är engagerad och närvarande, som vill vara med och skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola och sprida arbetsglädje för stora och små. Du ska ha lätt för att samarbeta med såväl barn, föräldrar som kollegor. Du får gärna ha ett intresse för utomhuspedagogik och det är ett plus om du tycker om att gestalta. Du ska känna dig väl förtrogen med våra styrdokument och kunna använda dem i praktiken.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förskollärarexamen och legitimation eller legitimation på gång.
Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet samt ett bra bemötande mot barn och vuxna. Erfarenhet att arbeta språkinriktat, tecken som stöd samt av lekpedagogiskt arbetssätt är meriterande men ej avgörande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 april 2020
Tillträde Tillträde 2020-04-01 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker kontinuerligt.
Ansök senast 16 februari 2020
Referensnummer A930662
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Petra Samuelsson
Rektor
054-540 3010
petra.samuelsson@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den