Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Studie- och yrkesvägledare inom gymnasiesärskolan i Karlstad

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Gymnasiesärskolan i Karlstad erbjuder fem nationella program och de individuella programmen och finns idag på två olika skolenheter, Sundstagymnasiet och Nobelgymnasiet. Tjänsten som Studie- och yrkesvägledare är med placering på Nobelgymnasiet, där du jobbar i ett team med tre Studie- och yrkesvägledare.
Från och med ht 2019 kommer gymnasiesärskolan i Karlstad ha sin bas på Sundstagymnasiet.

Arbetsbeskrivning

Som Studie- och yrkesvägledare vägleder och informerar du om valalternativ inom gymnasiesärskolan. Du ansvarar för information och planering för övergången från grundsärskolan till gymnasiesärskolan samt vid övergången från gymnasiesärskolan till arbete/sysselsättning/studier för att ge våra elever bästa tänkbara stöd och vägledning. Du kommer att delta aktivt i arbetet med APL platser (platser för arbetsförlagt lärande) genom planering, anskaffning, anpassningar och uppföljning tillsammans med karaktärsämneslärarna. Arbetet innebär en hel del samverkan, planering och varierande arbetsdagar. Du möter många olika människor i olika situationer och miljöer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett mångsidigt arbetssätt och har lätt att samarbeta med andra personer. Arbetet är självständigt men ställer också krav på att du har god samarbetsförmåga. Du ser varje elev ur ett individperspektiv och anpassar ditt arbetssätt därefter.

Du skall ha god kännedom om hur olika funktionsvariationer kan påverka elevens vardag och kunna undanröja eventuella hinder genom stöd och anpassningar. Du bör ha en aktiv och bred kontakt med olika branscher inom arbetsmarknaden.
Önskvärt är studie- och yrkesvägledarexamen, arbetsterapeutexamen, speciallärare eller specialpedagog eller annan adekvat utbildning. För att möta elevens behov av stöd, behöver du kunskaper om utvecklingsstörning och om de verktyg som behövs för att kommunicera med eleven.

Erfarenhet från tidigare arbete med målgruppen är meriterande och vi lägger största vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort, för manuell växellåda, är ett krav då tjänsten innebär resor, främst inom länet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 7 januari 2019
Ansök senast 25 november 2018
Referensnummer A826338 NG
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Karl Nilsson
Rektor
054-540 14 94
karl.nilsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den