Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Arbetskonsulent pedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Anställningen är placerad på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, avdelningen för integration, försörjning och arbete.
Jobbcenter ansvarar för kommunens uppgifter vad gäller den lokala arbetsmarknadspolitiken och ska bidra till att motverka arbetslösheten i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Verksamheten på Jobbcenter bygger på att stödja individer i deras väg till egen försörjning. Vi jobbar med motiverande och coachande insatser både individuellt och i grupp. Arbetsmarknadsanställningar inom Karlstad kommun, kontakter med lokala näringslivet och praktik är också viktiga verktyg i vårt arbete.

Som arbetskonsulent är ditt uppdrag att motivera och coacha individer på vägen mot egen försörjning, du är också ett stöd vid praktik och arbetsmarknadsanställningar ute på arbetsplatser, både till deltagaren och till handledaren på arbetsplatsen.

Under våren kommer vi starta upp grupper/utbildningsinsatser för ungdomar och det är till detta uppdrag vi nu söker en förstärkning.

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Arbetslivserfarenhet ser vi som en självklarhet och har du erfarenhet från liknande arbete är det meriterande. Inför vårens arbete med ungdomsgrupper ser vi också gärna att du har erfarenhet eller utbildning inom pedagogiskt arbete.

Vi arbetar med en varierad målgrupp och eftersträvar mångfald i vår personalgrupp. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättningar och andra kulturer.

Som person är du utåtriktad, en god lyssnare, målinriktad och har lätt att inspirera och samarbeta med andra. Du tycker om att utveckla såväl verksamhet som att hitta nya lösningar. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort, för manuell växellåda, är ett krav.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde i februari 2017. Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsad till 30 september 2017
Ansök senast 11 januari 2017
Referensnummer A640207
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Malin Rådman
Enhetschef
054-5405383
malin.radman@karlstad.se
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den