Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Chef för fastighetsdrift

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Fastighetsavdelningen har ett ansvar att tillhandahålla lokaler och boenden till kommunens samtliga verksamheter. Vi har ca 600 000 kvm lokaler varav ca 470 000 kvm är egenägt. Avdelningen med ca 80 medarbetare består idag av tre enheter, fastighetsförvaltning, fastighetsdrift och fastighetsprojekt.

Enheten fastighetsdrift har på grund av sin storlek nu delats upp på två enheter, därför behöver vi förstärka med ytterligare en enhetschef. Gruppen som vi nu rekryterar till har ca 20 medarbetare och består bland annat av drifttekniker och snickare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu efter dig som, tillsammans med våra snickare och drifttekniker med flera, vill vara med att utveckla och underhålla vårt fastighetsbestånd. Ditt uppdrag är att leda och engagera enhetens medarbetare.

Som enhetschef för fastighetsdriften är du direkt underställd avdelningschefen och ingår i fastighetsavdelningens ledningsgrupp. I din roll i ledningsgruppen bidrar du till samordning och utveckling inom hela avdelningens verksamhet. Inom enheten ansvarar du för strategisk ledning av verksamhet, personal och ekonomi. Du leder, planerar, samordnar och följer upp verksamheten med kommunens uppdrag och mål som utgångspunkt.

I ditt uppdrag ansvarar du bland annat för att beställda uppdrag genomförs, det kan exempelvis handla om ombyggnationer, underhållsåtgärder eller drift. Du kommer även att ta fram förslag och lösningar samt kalkyler på åtgärder. Ibland är det snabba ryck, fuktskador och akuta händelser kan leda till att åtgärder snabbt behöver komma igång.

I uppdraget ligger även ett ansvar att samverka inom kommunen med till exempel tekniska experter och fastighetsförvaltare men även med entreprenörer och inte minst med våra kunder.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning, exempelvis högskoleingenjör, samt erfarenhet och kunskap från bygg- och fastighetsbranschen. Den kunskapen kan du till exempel ha skaffat dig som platschef med ett BasP- och BasU-ansvar. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet sedan tidigare och vid sidan av även kunskap och erfarenhet av entreprenadjuridik, LOU och avtalsrätt.

I din roll har du många olika kontaktytor, därför är det viktigt att du är kommunikativ och kan skapa långsiktiga goda relationer. Du är flexibel, strukturerad, har förmågan att se sammanhang och prioritera rätt för att uppnå goda resultat. Du brinner för ledarskapet och har ett stort engagemang för att utveckla verksamheten och medarbetarna.

B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Chefsförordnanden är tidsbegränsade för att stimulera intern rörlighet inom kommunen och förlängs i dialog med din chef. Vi kommer att ha löpande intervjuer, så tveka inte med att skicka in din ansökan.
Ansök senast 19 maj 2019
Referensnummer TFN 2019-2391
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna-Lena Ljung
Avdelningschef, Fastighetsavdelningen
054-540 68 38
anna-lena.ljung@karlstad.se
Kontaktperson Jonny Karlsson
Enhetschef Fastighetsdrift
054-540 69 13
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den