Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Gymnasiechef till Tingvallagymnasiet

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är uppdelad på fyra stora skolenheter; Nobelgymnasiet, Sundstagymnasiet, Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet. Varje skola leds av en gymnasiechef som också leder skolans ledningsgrupp. Vi söker nu en gymnasiechef till Tingvallagymnasiet. Tingvallagymnasiet är Karlstads äldsta skola, med anor från 1800-talet. Idag har vi både gymnasium och vuxenutbildning i våra lokaler. Utbildningarna på Tingvallagymnasiet bjuder på en bredd du inte hittar på någon av våra andra skolor. Här ryms Ekonomiprogrammet, Restaurang- och livsmedelprogrammet-, Hotell- och turismprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet samt Handels- och administrationsprogrammet. Vuxenutbildningen erbjuder kurser på grundläggande och gymnasial nivå, yrkesutbildningar, utbildning i svenska för invandrare (SFI) och särskild utbildning för vuxna.

Under skolans tak samlas olika ämnen och intressen. Som gymnasiechef driver och utvecklar du verksamheten. Du arbetar med att höja måluppfyllelsen, öka likvärdigheten, säkerställa den framtida kompetensförsörjningen och möta omvärldens framtida krav på skolan.

Arbetsbeskrivning

Som gymnasiechef har du ansvaret för styrning, ledning, utveckling och ekonomi för en av Karlstads fyra stora gymnasieskolor. Du har fokus på de strategiska och övergripande frågorna. Du leder skolans ledningsgrupp som förutom gymnasiechef består av fyra rektorer. Du ingår också i förvaltningens ledningsgrupp som leds av skoldirektören. Det är också med skoldirektören som du har uppdrags – och resultatdialog. Du har de pedagogiska frågorna i fokus men inser också att struktur och balans är förutsättningar för en väl fungerande verksamhet. Du ser också värdegrundsuppdraget som viktigt för att nå framgång. Ditt huvudsakliga uppdrag är att utveckla verksamheten med fokus på medarbetare och elever där vi gemensamt arbetar för att de studerande ska nå minst godkänt resultat. Vårt övergripande mål är att de studerande känner glädje och stolthet under sin tid hos oss. Du är medveten om att du själv är en förebild och varumärke för skolan, förvaltningen och kommunen. Vi kan erbjuda administrativt stöd dels på den egna skolan och dels från centrala funktioner. Förutom att vara chef för de rektorerna i din ledningsgrupp har du ett direkt chefsansvar för stöd och service respektive elevhälsan på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du har tidigare ledarerfarenhet och är väl bekant med gymnasieskolans uppbyggnad och struktur. Det är meriterande om du gått den statliga rektorsutbildningen. Du har kunskap om lärandet och lärandets villkor och följer diskussionen inom den pedagogiska forskningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där förmågan att entusiasmera och engagera medarbetare och skapa goda relationer, såväl internt och externt är viktiga egenskaper. Det är viktigt att du är drivande och intresserad av att arbeta med utvecklings – och kvalitetsfrågor samt att du har en god administrativ och organisatorisk förmåga. Vi ser att du är en person som kan omsätta visioner och mål till praktisk handling och klarar av att ha ett helikopterperspektiv samtidigt som du har en känsla för vikten av detaljer. Du har ett genus- och mångfaldsperspektiv i vardagen och när beslut fattas. Du har också lätt att kommunicera i tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 14 september 2018
Referensnummer A808957
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Birgitta Larsson
Skoldirektör
054-540 13 64
birgitta.larsson@karlstad.se
Kontaktperson Anders Åberg
HR- chef
054-540 15 92
anders.aberg@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig representant nås genom kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den