Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Funktionsstöd söker dig med psykiatrisk spetskompetens

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

All verksamhet ska vara grundad på respekt för den enskildes självbestämmanderätt och integritet och den enskilde ska i största möjliga utsträckning ges inflytande och medbestämmande över insatser som ges.

Verksamhetsområdet stödjer personer med funktionsnedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, utvecklingsstörningar, förvärvade hjärnskador och bestående fysiska nedsättningar.

Den målgrupp som i dagsläget är mest aktuell och som förväntas öka är personer med funktionsnedsättning inom autismspektrum. Vanligt är också att dessa personer även har dubbeldiagnoser med psykiatriska inslag. Verksamhetsområdet har behov av en kompetensutveckling inom detta område.

För att åstadkomma kompetensutveckling utökas kognitionsteamet med en medarbetare. Arbetet ska utgå från kognitionsteamets arbetssätt och arbeta aktivt och verksamhetsnära.

Funktionsstöd söker därför en medarbetare med psykiatrisk specialkompetens.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att observera personalens arbetssätt och kundens svårigheter och utifrån det planera stödet med syfte att skapa tydlighet och främja kundens självständighet.

Du kommer ha ett nära samarbete med arbetsgrupper ute i verksamheten genom att utbilda/ge direkthandledning till personal.

Din roll blir samordnande gentemot andra förvaltningar inom kommunen samt externa kontakter såsom Landstinget. Arbetet innebär också ett nära samarbete med anhöriga och företrädare.

Dokumentation är en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom vård- och omsorgsprogrammet, gärna med inriktning mot psykiatri, barn – och ungdomsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning i tydliggörande pedagogik eller likvärdig utbildning är meriterande.

Du har mångårig erfarenhet av arbete inom psykiatrin, gärna med erfarenhet från landstinget. Du har god erfarenhet av tydliggörande arbetssätt och vi ser gärna att du har erfarenhet av att utbildad och handleda.

Du är ödmjuk och kan skapa goda relation med såväl kund som medarbetare, du är trygg i din yrkesroll och har förmågan att driva utvecklingen inom området framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplig där flexibilitet, prestigelöshet och lösningsfokuserad är viktiga egenskaper. Det är också viktigt att du har god pedagogisk förmåga och kan engagera och stärka våra medarbetare kring det kognitiva arbetet.

Då vi arbetar mycket med digitalt stöd så är det viktigt att du har ett intresse av digitalt stöd.

Körkort är ett krav

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 1/9 eller enligt överenskommelse
Ansök senast 16 juli 2018
Referensnummer A795312
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Lars-Göran Melin
vik. Förvaltningsdirektör v 29-33
054-540 56 13
lars-goran.melin@karlstad.se
Kontaktperson Marianne Kirk
Biträdande verksamhetschef
054-540 54 65
Facklig företrädare Kommunal
054-540 47 54
kommunalvardochomsorg@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den