Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Drivande ekonomichef till Vård- och omsorgsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Förvaltningsledningskontoret har det övergripande ansvaret för ledning/styrning och stöd till förvaltningens hela verksamhet. Här återfinns sekretariat, ekonomistab, HR-stab och utvecklingsstab.
Vi söker nu rätt person att ta sig an det spännande uppdraget som ekonomichef på Vård- och omsorgsförvaltningen, vars totala budget omsluter 1,5 miljarder kronor.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef ansvarar du för att leda, driva och utveckla förvaltningens ekonomistyrning i syfte att skapa långsiktig ekonomisk stabilitet. Du kommer att ansvara för mål- och budgetarbete, delårsbokslut, internkontroll och årsredovisningar. Ekonomichefen är direkt underställd vård- och omsorgsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. I rollen ingår att vara chef över förvaltningens ekonomistab som består av 9 medarbetare. Du kommer också att ingå i den koncernövergripande ledningsgruppen för ekonomi. Tillsammans med vård- och omsorgsdirektören och de övriga stabscheferna utgör du ett stöd gentemot förvaltningens verksamheter och är föredragande i ekonomi vid vård- och omsorgsnämndens sammanträden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi, gärna pol mag med inriktning ekonomi/statsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god erfarenhet från att ha arbetat strategiskt och övergripande med ekonomisk styrning i kommunal verksamhet. Har du erfarenhet av chefs- och ledarskap ser vi det som en merit. Din pedagogiska förmåga är god och du har lätt för att kommunicera. Du skapar struktur i arbetet och har helhetsperspektiv. Du är drivande och innehar en god analytisk förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där förmågan att skapa goda relationer, såväl interna som externa, är viktiga egenskaper. liksom god samarbetsförmåga. Som person är du process- och utvecklingsinriktad.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande på berörd förvaltning med en tillsvidareanställning i grunden. Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 19 januari 2020
Referensnummer A922862
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Gunilla Öberg
Förvaltningsdirektör
054-540 55 48
gunilla.oberg@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den