Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lärare/ studie- och yrkesvägledare med entreprenöriellt förhållningssätt

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Barn- och ungdomsförvaltningen satsar på vägledning! Vi söker en vägledare/utbildare kring entreprenöriellt lärande för våra yngre elever upp till åk 6. Ditt uppdrag blir att i samverkan med lärare utveckla elevers självkännedom om sina egna förmågor och intressen samt koppla ihop arbetsliv och skola. På så sätt bidrar du till att bygga elevers valkompetens och skapa motivation för studier och framtida yrkesval. I organisationen kring vägledning finns studie- och yrkesvägledare, samordnare och projektledare.
Välkommen att bli en del av framtidsutvecklingen!

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår att
• utveckla arbetet med vägledning och entreprenöriellt lärande för våra elever upp till åk 6
• ha framtidslektioner för elever i samverkan med deras lärare
• ha ett nära samarbete med våra studie- och yrkesvägledare, övrig personal på våra skolor och externa aktörer
• tillsammans med vår samordnare koppla ihop och skapa samverkan mellan skola och arbetsliv
• tillsammans med andra involverade i vägledningsarbetet planera och genomföra utvecklingsarbete och gemensamma aktiviteter. Det kan innebära att också delta i och planera verksamhet för våra äldre elever.

Kvalifikationer

Vi tror att du är en lärare med stort intresse för entreprenöriellt lärande och vägledning eller att du kanske är en behörig studie- och yrkesvägledare som gärna jobbar med klasser och utbildar lärargrupper.
• Du står upp för likvärdighet och skolans kompensatoriska uppdrag
• Du är engagerad och trygg, skapar goda relationer och samarbetar bra i team
• Du är öppen för förändringar och är intresserad av att driva utvecklingsfrågor
• Du har en god omvärldsspaning och kanske redan idag ett gott kontaktnät med omkringliggande arbetsliv.

Ser du att detta passar in på dig och du vill vara en del av vårt arbete med att skapa motivation, framtidstro och ge våra elever en god kompetens för att göra väl underbyggda framtidsval är du varmt välkommen med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Ansök senast 27 mars 2020
Referensnummer A937062
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jenny Gladh
Biträdande utbildingschef
054-5403444
jenny.gladh@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarnas Riksförbund
054-540 47 55

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den