Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Handledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxentutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Under sommaren 2017 kommer sommaraktiviteter att arrangeras för elever inom grundskolans senare år och inom gymnasieskolan. Verksamheten omfattas dels av studier i grundskoleämnen och dels av aktiviteter för integration. Verksamheten riktas till nyanlända elever och kommer att pågå under 7 veckor (måndag-fredag mellan 09.00-16.00). Startdatum för eleverna är 19 juni och bedrivs på Tingvallagymnasiet och Mariebergsskolan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu 40 handledare till sommaraktiviteterna för nyanlända ungdomar.
Första veckan kommer du att tillsammans med övriga handledare planera verksamheten.
Under efterföljande sju veckor kommer du att tillsammans med andra handledare handleda och följa en grupp ungdomar under sju veckor. Dagarna kommer att ägnas åt studier i grundskoleämnen och aktiviteter för integration. Detta kan innebära studiebesök, utflykter i närområdet, föreningsinformation och prova-på-aktiviteter. Alla kommer att ha tillgång till busskort som möjliggör resor både inom Karlstad och länet. Lunch kommer att serveras till ungdomarna varje dag.
Den avslutande veckan kommer du tillsammans med övriga handledare att göra uppföljning och utvärdering av verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som läser till lärare eller annan utbildning som bedöms vara passande. Det är meriterande om du har erfarenhet av annat modersmål och/eller är eller varit aktiv inom föreningslivet.
Du som söker tjänsten har intresse av att arbeta med ungdomar. Förmåga att skapa goda relationer och ett gott bemötande ser vi som en förutsättning. Administrera, planera och driva projekt i samverkan med andra är en egenskap vi värdesätter högt. Arbetet förutsätter att du kan arbeta både självständigt och i grupp, är kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att samarbeta i olika sammanhang.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 12 juni 2017
Tidsbegränsad till 11 augusti 2017
Ansök senast 22 mars 2017
Referensnummer Handledare till sommaraktiviteter
Antal arbetstillfällen 40
Kontaktperson Peter Mårtensson
Utvecklingssamordnare
054-5401319
peter.martenson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den