Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Arbetskonsulent till enheten för arbetsrehabilitering och sysselsättning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Enheten för arbetsrehabilitering och sysselsättning söker nu arbetskonsulent. Vi arbetar med personer som har en psykisk ohälsa vilket ibland också kan vara ett resultat av ett tidigare missbruk. Som arbetskonsulent inom vår enheten arbetar du framför allt inom olika spår av arbetsrehabilitering. Vi har både en mer traditionell arbetsrehabilitering där vi bl.a. kan kartlägga aktivitetsbegränsningar hos individen samt arbeta mer med den rehabiliterande biten där det också handlar om att bygga upp tron till sin egen förmåga för att på sikt närma sig arbetsmarknaden. Vi arbetar också utifrån metoden IPS (individual placement and support) som också är en arbetsrehabiliteringsmetod men med fokus på den öppna arbetsmarknaden och där stödet sker på plats. Metoden bygger på att deltagaren får stöd i att söka arbete baserat på egna val och preferenser utan en mer omfattande bedömning av arbetsförmåga eller arbetsträning. Efter detta övergår arbetet till ett individanpassat stöd på arbetsplatsen i syfte att behålla denna. Som arbetskonsulent kommer du bli involverad i både kartläggning, individuellt utformat stöd till deltagaren och att tillrättalägga de saker som behövs för att skapa förutsättningar för att en individ ska fungera i sin sysselsättning. Vi ser just nu ett behov inom området IPS/Stöd i arbete men det kan också komma att ändras över tid.

Kvalifikationer

Du har gedigen kunskap och erfarenhet av målgruppen men också av arbetsmarknadsfrågor. Du har utbildning inom arbetsrehabilitering tex IPS eller Supported Employment eller någon annan metod kopplat till ämnet exempelvis kartläggningsinstrument. Det är önskvärt att du har kunskap om Karlstads kommuns, Försäkringskassans, Psykiatrins och Arbetsförmedlingens arbete med målgruppen. För att fungera som arbetskonsulent måste du ha en mycket god förmåga till samverkan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Vikariatet sträcker sig till juni 2019 med möjlighet till förlängning.
Ansök senast 16 oktober 2018
Referensnummer A817357
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Martin Seppänen
Enhetschef
martin.seppanen@karlstad.se
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den