Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Teknisk specialist - översvämning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på enheten markförvaltning och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag 18 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvarar för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkön, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsbeskrivning

Din huvudsakliga uppgift är att arbeta med översvämningsfrågor inom hela samhällsbyggnadsområdet. Det innebär bland annat att jobba förebyggande mot översvämningar och delta i arbete med klimatanpassningsplan och översiktsplan. Frågorna som kan hamna på ditt bord är varierade och kan röra tekniskt kunnande vid byggande av översvämningsskydd, planering av åtgärder för skydd mot översvämning och deltagande i arbete med vattendomar med mera. Du kommer att beställa och granska modelleringar och utredningar samt bedriva förstudier och översvämningsrelaterade projekt. Även att vara ute i fält för att göra besiktningar av våra älvar och vattendrag kopplat till driften av våra vattenområden ingår i uppdraget. Du ansvarar för planering och uppdatering av åtgärder och insatser för översvämning som ingår eller ska ingå i kommunens beredskapsplan.  
 
Rollen som teknisk specialist för översvämningar bygger på samarbete. I det förebyggande arbetet är kontakt med andra förvaltningar, avdelningar och inom enheten, och då främst med vår geotekniker och markmiljöspecialist, en viktig del och i samband med översvämning kommer du att ha kontakt med drift, underhåll och beredskapsorganisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad Väg- och vattenbyggare, eller motsvarande, och brinner för att jobba med översvämningsfrågor. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av geohydrologi eller översvämningsarbete. Du får gärna ha en bakgrund inom konsult- eller entreprenadbranschen. 
 
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och att du kan arbeta självständigt, kreativt och strukturerat med stort ansvarstagande. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.  
 
Körkort B är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 17 juni 2018
Referensnummer TFN 2018-1850
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sofia Rolén Ekström
Enhetschef
054-540 66 59
sofia.rolen.ekstrom@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den