Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Socialsekreterare till Familjehemsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Familjehemsenheten har en organisatorisk tillhörighet hos Arbetsmarknads-och socialförvaltningens Familjeavdelning i Karlstad. Familjehemsenheten består av en engagerad och ansvarsfull arbetsgrupp med 15 socionomer.

Arbetsbeskrivning

Barn som placeras i familjehem är en av samhällets mest utsatta grupper. Barnen är i behov av omfattande stöd för att kunna utvecklas positivt. God kvalitet inom familjehemsvården är därför mycket viktig och ställer krav på fungerande handläggning. Dina främsta arbetsuppgifter är att vara myndighetsutövande socialsekreterare för de familjehemsplacerade men du har ett samarbete med de biologiska föräldrarna. Du kommer även att jobba tätt tillsammans med socialsekreterare på Resursenheten som har det övergripande ansvaret för familjehemmen som barnen är placerade i. Målsättningen är att du som socialsekreterare ska ha ett helhetsperspektiv utifrån barnets behov. Som anställd på familjeavdelningen erbjuds adekvata utbildningar som BBIC och Signs of Safety samt ett gediget introduktionsprogram för nyanställda.
När du kommer till oss får du en egen mentor och introduktion så att du kommer in stegvis i arbetet. Vi har också två ärendehandledare på enheten som vägleder och handleder dig i ditt vardagliga arbete. Utöver allt detta kommer du att få ett härligt gäng att lära känna och jobba med.

Kvalifikationer

Du har en bakgrund inom socialtjänsten med erfarenhet av myndighetsutövning och familjehemsvård. Som person är du stabil, nyfiken och engagerad. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är duktig på att strukturera och samordna arbetet och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du har en socionomexamen.
Påbyggnadsutbildning inom området är meriterande.
Körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Under vecka 26-27 är Mia Willard TF enhetschef. Jenny Harknäs är tillbaka v 30.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 31 juli 2018
Referensnummer A796774
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jenny Harknäs
Enhetschef
054-540 85 08
Kontaktperson Mia Willard
Enhetschef
054-5404979
mia.willard@karlstad.se
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den