Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Personligt Ombud Västra Värmland (Arvika/Årjäng/Säffle/Eda)

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

I Värmland bedrivs verksamheten Personligt Ombud i en länsorganisation med Karlstad som värdkommun. Totalt har länet 9 ombud plus Verksamhetschef som arbetar i fyra geografiskt indelade områden.

Vi söker nu dig som vill arbeta som Personligt Ombud, tjänsten är förlagd i det Västra området, som är ett område av fyra i Värmland. Detta område innefattar Arvika/Årjäng/Säffle och Eda.

Verksamheten Personligt Ombud styrs av en ledningsgrupp där representanter från kommun, Region Värmland, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och intresseorganisationer ingår, Verksamhetschefen för Personligt Ombud ingår också.

Arbetsbeskrivning

Du som söker vill ha ett arbete som erbjuder hög grad av frihet under ansvar, du gillar att arbeta för att skapa kontakter och drivs av ett engagemang för ökad samverkan. Det är viktigt för dig att arbeta för en förbättrad livssituation för målgruppen och du har förmågan att arbeta på olika nivåer och tillsammans med många olika parter. Personligt ombud riktar sig till personer, 18 år och äldre, målgruppen är personer med en psykisk funktionsnedsättning som ger stora svårigheter i vardagen. I uppdraget som Personligt Ombud ingår att stödja målgruppen att få sina behov tillgodosedda utifrån gällande lagstiftningar. Arbetet innebär att genom ett pedagogiskt arbetssätt skapa förutsättningar för individens delaktighet och egenmakt. I arbetet ingår även att synliggöra och kartlägga behov av vård, stöd och service tillsammans med individen och att stödja i möten med olika myndigheter. Personligt ombud arbetar processinriktat och fungerar som lotsar i de olika samhällsystemen är hjälp till hjälpen.

Som personligt ombud arbetar du på den enskildes uppdrag, ofta i deras egna hem. Arbetet ställer krav på självständighet, såväl som god samarbetsförmåga. Förutom målgruppsarbetet ingår att uppmärksamma och rapportera hinder, brister och systemfel i de offentliga systemen till berörd myndighet och ledningsgrupp. I arbetet ingår att ha planering och marknadsföringsansvar för det geografiska området och ett gemensamt övergripande ansvar för hela Värmland. Arbetet kommer företrädesvis utgå från Arvika, men kommer ibland också innebära resor till övriga orter inom det geografiska området. Då arbetet är förknippat med resor i det geografiska området kan användande av egen privat bil förekomma.

Om du kommer till oss erbjuder vi kontinuerlig möjlighet till kompetensutveckling inom området och har också extern handledning.

Vi erbjuder dig som ny en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet och de dagliga rutinerna. Utöver det kommer du få ett härligt gäng från hela länet att lära känna och arbeta med. Välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning som socionom, beteendevetare, pedagog, Vård och stödsamordnare
eller likvärdig. Alternativt likvärdig utbildning som kan bedömas tillräckligt meriterande.
• Erfarenhet från arbete med målgruppen psykiskt funktionsnedsatta.
• Mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att interagera med människor i många olika
växlande situationer.
• B-körkort är ett krav, finns också ibland behov av att använda egen bil i tjänsten

Vi ser gärna att den sökande bor i det geografiska området.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 15 november 2019
Längd Tillsvidare
Ansök senast 28 oktober 2019
Referensnummer A906790
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Mattias Hallberg
Verksamhetschef
054-540 52 87
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den