Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förskollärare 100% Vitsippans förskola.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vitsippans förskola är en av Karlstads äldsta och var från början ett barnhem. Huset är byggt i flera våningar där de fyra avdelningarna finns på olika våningsplan. Utemiljön är fantastisk! Stora gräsytor, skogspartier, buskage och lekmiljöer erbjuder stor variation. Vår utemiljö är till för alla barn i alla åldrar vi ser den som en lärande miljö som vi arbetar aktivt med. Nu finns även ett växthus på gården där barnen kan lära med sina sinnen samt vara delaktiga i processen från frö till planta. Jakobsbergsskogen är en naturlig del av förskolebarnens vardagsmiljö. Vi kan ta oss runt i vår närmiljö med våra bussvagnar och lådcyklar.
På vår förskola arbetar vi med lärande för hållbar utveckling. Detta handlar om hur vi vill att världen ska se ut för kommande generationer och inbegriper att ta hand om oss människor, vår planet och våra resurser och pengar. Detta innebär att vi har ett förhållningssätt där vi arbetar medvetet med att skapa barn med god handlingskompetens fulla av kreativitet och fantasi. För oss är det viktigt att ge barnen rika möjligheter att vistas i naturen för att lära om naturen för naturen. Sedan 2009 är Vitsippans förskola miljöcertifierad med ”Grön Flagg”.
Arbetet med estetiska lärprocesser är ett gemensamt förhållningssätt på Vitsippans förskola. Vi har en gemensam ateljé i hjärtat av huset som är tillgänglig för alla barn. I vår ateljé finns rika möjligheter att skapa av olika material, rita, måla, dramatisera, dansa, sjunga och spela instrument. Vi arbetar aktivt med att ta tillvara barns egna intressen och idéer. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik. Det är viktigt för våra barn när de finns i vår verksamhet men också när de lämnar oss för nya upptäckter.

Arbetsbeskrivning

På Vitsippans förskola arbetar vi just nu med språket som utvecklingsområde. Vi är med i skolverkets fortbildning Läslyftet. Vi lägger stor vikt vid tydliggörande pedagogik, tecken som stöd och vägledande samspel. Vi arbetar aktivt med lärande för hållbar utveckling. och är med i Grön Flagg.
Vi ser IKT som ett viktigt verktyg i vår undervisning. Vi ser skogen / naturen som en plats för lek o lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom IKT. Att ni är en kreativ person som tycker om att arbeta med estetiska lärprocesser. Ni ska ha intresse av att arbeta med utomhuspedagogik. Här hos oss är vi måna om varandra och värnar om arbetsglädje och gemenskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträdesdatum
2 januari 2018
Ansök senast
1 oktober 2017
Referensnummer
A713588
Antal arbetstillfällen
1
Facklig företrädare
Pernilla Wennström
 
Förskollärare
 
0545403063
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den