Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Rektorer till Barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Karlstads befolkning växer och bostadsbyggandet gör att allt fler elever finns i våra grundskolor. Vi utökar därför antalet rektorer i våra kommunala grundskolor.

Arbetsbeskrivning

Att vara rektor är att rusta elever för framtiden. Du är pedagogisk ledare och har modet att utmana för en fortsatt utveckling. Förutom uppdragen i skollag och läroplan har du ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Ekonomiansvaret innebär att du har resultatkrav för din skola. Du ingår i barn- och ungdomsförvaltningens rektorsgrupp. Rektorsgruppen leds av utbildningschefen som också är din chef. Vi arbetar med kollegialt lärande inom chefsgruppen och med våra medarbetare. I din organisation finns stödfunktioner som ekonom, administratörer och IT-pedagog. På barn- och ungdomsförvaltningen (staben) finns stödfunktioner för vikariesamordning, lokaler, ekonomi, personal, juridik, IT, det systematiska kvalitetsarbetet och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Hos oss får alla nya chefer gå kommunens chefsprogram Ledarskap. Om du inte gått Rektorsutbildningen, så vill vi att du gör det efter att du gått Ledarskapsprogrammet. Vi ger också kontinuerligt interna utbildningar. Vi satsar på våra chefer!
Som rektor leder du och samordnar det pedagogiska arbetet för din skola. Du arbetar med verksamhetsfrågor och utvecklingsfrågor. Det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig utgångspunkt för utvecklingsarbetet. Huvudmannen stödjer det systematiska kvalitetsarbetet bl a genom årliga resultatdialoger som leds av utbildningschefen och där rektorn och personal på skolan medverkar.

Vi söker 4 rektorer till följande skolor:
* Hagaborgsskolan
* Herrhagsskolan
* Väse skola
* Västerstrandsskolan


Kvalifikationer

Vi söker dig som
• har en pedagogisk högskoleexamen
• har djupa kunskaper om lärande och dess villkor
• har erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete inom skolan
• inom givna ekonomiska ramar skapar de bästa förutsättningarna för elevernas utveckling mot sina mål och lärande samt ett utvecklande medarbetarskap för personalen
• kan leda medarbetares lärande om hur man på bästa sätt kan leda elevernas lärande
• är bra på att samarbeta, samverka, knyta kontakter och skapa bra relationer
• kan prioritera bland dina arbetsuppgifter, strukturera, dokumentera och följa upp
• har god administrativ förmåga
• har en helhetssyn på kontinuiteten i lärandeprocessen från förskola till gymnasiet
• är tydlig och ser kommunikation som ett självklart inslag i vardagsarbetet både i kontakt med föräldrar och elever och som ledare/chef för personalen
• har problemlösning som en av dina talanger
• ser de digitala verktygen som en naturlig del av skolans utveckling
• har kunskaper och intresse för pedagogisk ledning och samordning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 21 april 2019
Referensnummer A864792
Antal arbetstillfällen 4
Kontaktperson Johan Sjövall
Utbildningschef grundskola
054-540 29 08
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den