Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Enhetschef Familjehemsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Familjehemsenheten tillhör organisatoriskt Familjeavdelningen som är en av fyra avdelningar inom förvaltningen. Avdelningen har idag 7 enheter och som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Här får du gott kollegialt stöd av dina chefskollegor, liksom av avdelningens verksamhetsutvecklare, ekonom, administratörer och förvaltningens jurist. Du får också en mentor som extra stöd i din start på jobbet, liksom att du kommer att få gå kommunens ledarutbildning för nya chefer

Arbetsbeskrivning

Som chef på Familjehemsenheten har du ansvar för myndighetsutövningen av de familjehemsplacerade barnen och barn som beviljats kontaktfamilj. Du driver verksamhetsutveckling och vill att du med personalens hjälp utvecklar familjehemsvården så att den möter barns behov på bästa sätt. Du får personalansvar för ett härligt gäng socionomer med arbetsglädje och ett starkt intresse för de placerade barnen. Till arbetsgruppen och ditt stöd finns också ärendehandledare på enheten. Du ansvarar för enhetens budget och har ett nära samarbete med ”syskonenheten” Resursenheten, som rekryterar/ stödjer familjehemmen och kontaktfamiljer/kontaktpersoner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och har arbetat inom myndighetsutövande barnavård, gärna med familjehemsvård. Vi vill att du kan entusiasmera och har lätt för att samarbeta med dina medarbetare likväl som med andra samverkanspartner. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet och vill att du känner dig bekväm med att fatta beslut och företräda enheten på ett positivt sätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 10 augusti 2017
Referensnummer A700328
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ulla Eklund
Avdelningschef
054-5404977
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den