Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Markförvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag 18 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvarar för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkön, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsbeskrivning

Som markförvaltare kommer du att erbjudas varierade arbetsuppgifter som huvudsakligen kommer består av löpande markförvaltning såsom arrende- och andra nyttjanderättsfrågor, tomträttsfrågor, avtalshantering och lantmäterifrågor. Du kommer jobba med löpande ärendehantering, men även med uppföljning av avtalen. Enheten kommer under året byta fastighetssystem och du kommer stötta vår markhandläggare med införandet och senare användandet av detta. I ditt arbete ingår även platsbesök på våra arrenden.

Arbetet innebär mycket kontakt med privatpersoner, företag och andra förvaltningar. Du kommer jobba i nära samarbete med flera kollegor med liknande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom Lantmäteri/samhällsbyggnad eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig.

Erfarenhet av fastighetsrätt och fastighetsrättsliga avtal är meriterande, du kan t ex ha arbetat som förrättningslantmätare, jurist, eller mark- och exploateringsingenjör. Det är också meriterande om du har arbetat med arrende- och tomträttsfrågor.

Du har goda IT-kunskaper och uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Som person är du engagerad, tar initiativ och uppnår resultat. Du är noggrann, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Det är viktigt att du är uthållig och arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett önskemål.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 15 januari 2020
Referensnummer TFN-2019-6051
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sofia Rolén Ekström
Enhetschef
054-540 66 59
sofia.rolen.ekstrom@karlstad.se
Kontaktperson Johanna Bjällfalk
mark- och exploateringsingenjör
054-540 69 09
johanna.bjallfalk@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den