Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Vik Anhörigkonsulent

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, servicehus/resurscentrum, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Vård- och omsorgsförvaltningen har under de senaste åren genomfört många utvecklingsinsatser och stärker kompetensen för att öka tryggheten för våra invånare. En viktig del i detta utvecklingsarbete är att stärka och utveckla vårt anhörigstöd. Vi har ett politiskt uppdrag att forma ett anhörigstöd som ligger i framkant.

Anhörigstöd har idag tre tjänster som anhörigkonsulenter och vänder sig till anhöriga inom alla målgrupper inom förvaltningens verksamheter för äldreomsorg och funktionsstöd. Vår anhörigkonsulent Mia, som har huvuduppdraget att arbeta för anhöriga till personer med demenssjukdom, ska vara tjänstledig och vi söker en vikarie.

Arbetsbeskrivning

Som anhörigkonsulent är din viktigaste uppgift att ge stöd till anhöriga som stödjer en närstående. I arbetsuppgifterna ingår att hålla inledande samtal, enskilda stödsamtal, vägledning, planera och leda anhöriggrupper, anordna och hålla i utbildning och delta i utvecklingen av anhörigstödet. I arbetet ingår även mycket kontakter och samordning av stöd till verksamheten i anhörigfrågor, kontakter och samarbete med andra vårdgivare och olika intresseorganisationer.

Kvalifikationer

Du är socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen personer med demenssjukdom är önskvärt. Tidigare erfarenhet från arbetsområdet med anhörigstöd är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt. Du tycker om att driva utveckling och har gärna en pedagogisk förmåga. Bra bemötande och stor förmåga till samarbete är en förutsättning för det arbete som ska bedrivas. Samtidigt ställer arbetet krav på att du ska ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt.

Körkort är ett krav då våra kunder finns i hela kommunen.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 januari 2019
Tidsbegränsad till 31 december 2019
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 20 november 2018
Referensnummer A826548
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Hasslid
Chef för Resurscentrum
054-540 58 82
Kontaktperson Mia Ahlström
Anhörigkonsult
054-540 5516
Facklig företrädare Ann Eklöf
Vision
054-540 55 15

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den