Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Lokalstrateg

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på fastighetsavdelningen som ansvarar för Karlstads kommuns byggnader. Vårt uppdrag är att vara långsiktiga fastighetsägare, bidra till stadens utveckling och till bra miljöer för karlstadsborna. Tillsammans skapar vi attraktiva, tillgängliga och hållbara lokaler.

Arbetsbeskrivning

Som lokalstrateg är dina främsta arbetsuppgifter att fånga upp och utreda verksamheternas lokalbehov utifrån förändringar och utveckling av kommunen. Du arbetar för lokaleffektivitet och skapar bra beslutsunderlag för utveckling av fastighetsbeståndet. Du deltar i planprocesser och säkerställer mark för framtida byggnationer. I tidiga skeden samverkar du med verksamheter, fastighetsförvaltare, projektledare med flera för att ta fram en förstudierapport. Rapporten ligger till grund för det fortsatta arbetet i planeringen inför eventuell byggnation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning, gärna med inriktning mot fastighet eller samhällsbyggnad. Du kan även ha skaffat dig motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Har du dessutom erfarenhet från kommunal sektor ser vi det som meriterande.

Som person är du bra på att samarbeta med andra och har förmåga att bygga förtroendefulla relationer. För att trivas med uppdraget är du flexibel och bra på att självständigt driva och leda processer. Du är analytisk, har lätt för att se helhetsperspektiv och en förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Vi kommer att ha löpande intervjuer så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 3 juni 2018
Referensnummer TFN 2018-1643
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna-Lena Ljung
Avdelningschef, Fastighetsavdelningen
054-540 68 38
anna-lena.ljung@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den