Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lärare i fritidshem Skattkärrsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Skattkärrsskolan är en F-6 skola med ca 450 elever. Vi är en Trivselskola där rörelse är en viktig del av skoldagen och vår verksamhet kantas av naturnära område med närhet till Vänerns strand och skogen där vi har vårt uteklassrum. Vi har fem fritidsavdelningar varav en avdelning har I Ur och Skur som pedagogisk metod. Att använda friluftsliv, utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande med alla sinnen är grunden för arbetet mot målen i läroplanen. Nu söker vi dig som med brinnande intresse och engagemang vill arbeta i det arbetslaget och utveckla vårt I Ur och Skur-fritids.

Arbetsbeskrivning

I Ur och Skur är en pedagogisk metod som bygger på att lära genom att uppleva med kroppen och alla sinnen, ofta utomhus. På så sätt vill man gynna den sociala och känslomässiga utvecklingen hos barnen. Ansvarskänsla, kreativitet och kunskap om samspelet i naturen tränas med syfte att främja en hållbar utveckling. Det betyder att vi i dag ska leva på ett sätt som inte förstör miljön för kommande generationer.

På Skattkärrsskolan fritids, I Ur och Skur, arbetar pedagogerna tillsammans i ett arbetslag. Arbetslaget består av behöriga lärare i fritidshem som har ett gemensamt ansvar för elevernas hela skoldag. Tillsammans med de övriga pedagogerna ansvarar du för och planerar, genomför och utvärderar en strukturerad undervisning i fritidshemmet.

Som lärare i fritidshemmet har du huvudansvaret för att driva fritidshemmet och utveckla den verksamheten med fokus på likvärdighet. Du samverkar i arbetslaget för att utveckla fritidshemmets verksamhet till att bli en viktig och lärande del för elevernas hela skoldag och för deras utveckling mot målen.
Under förmiddagen arbetar du i klass och lyfter aktivt in fritidspedagogiken i lärandet för att under eftermiddagen arbeta på fritidshemmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller legitimerad grundskollärare med inriktning fritidshem. Du ska vara intresserad av friluftsliv, vara en tydlig ledare och har lätt för att bygga positiva relationer med föräldrar, elever och kollegor. Fördel om du har utbildning inom utomhuspedagogik.
Skolutveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete. Du har en vilja att utveckla dig i ditt arbete och är väl insatt i styrdokumenten. Som person arbetar du bra med andra människor, är kreativ och initiativtagande och samtidigt strukturerad. Du är lugn och stabil och har ett flexibelt arbetssätt. Du anpassar dig lätt till ändrade omständigheter och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.
Du ser möjligheter i förändringar och har ett positivt och tillmötesgående förhållningssätt. Arbetet fordrar även pedagogisk insikt att möta elever i behov av särskilt stöd, en utvecklad kunskap om bemötande som främjar elevers kunskapande och utveckling.
Vi kan vid behov erbjuda kompletterande utbildning i utomhuspedagogik, i friluftsfrämjandets regi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 17 augusti 2020
Längd Tillsvidare
Ansök senast 6 april 2020
Referensnummer A940999
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Helena Johansson
Rektor
0545403687
helena.johansson6@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den