Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Laboratorieingenjör inom VA

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten som laboratorieingenjör tillhör enheten Produktion VA på produktionsavdelningen och är placerad på Sjöstadsverket. Sjöstadverkets VA-laboratorie består av två personer och ansvarar för provtagning och analys av prover. Tjänsten är tänkt för att ersätta en planerad pensionsavgång.

Arbetsbeskrivning

Som laboratorieingenjör inom vår VA-verksamheten kommer du att arbeta med både avloppsreningsprocess och dricksvattenproduktion i Karlstads kommun. Det innebär både provtagning, fysikaliska, kemiska och bakteriologiska-analyser samt uppföljning på både vatten och avlopp enligt vår kvalitetsmanual. En viktig del i ditt arbete är att i nära samarbete med driftpersonal och ingenjörer säkerställa välfungerande dricksvattenberedning och avloppsrening.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en laborant ut i fingertopparna! Du både trivs med och är bra på att arbeta så väl självständigt som i grupp. Du tycker om att ha ansvar, har ett driv som gör att du tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag och strävar efter ordning och reda. Du vill känna stolthet i utfört jobb.

Vi vill att du:
* har en teknisk gymnasieutbildning som grund, gärna med påbyggnad av relevant utbildning inom kemi.
* har erfarenhet av arbete på laboratorium.
* har datorvana
* kan dokumentera utfört arbete

Ansvarstagande, engagemang och intresse för VA-frågor värdesätter vi högt.
Du skall självklart bidra till arbetsglädje och värna den goda arbetsmiljön, samt dela och arbeta enligt Karlstads kommuns värdegrund.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Då det ingår i arbetet att självständigt kunna utföra provtagning inom hela Karlstads kommun är B körkort ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa provanställning.
Ansök senast 1 maj 2017
Referensnummer TFN 2017-1228
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Patrik Nilsen
Enhetschef
054-540 65 78
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den