Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Rektor till Hultsbergsskolan åk 7-9 samt grundsärskola.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola, familjedaghem, och öppen förskola. Vi ansvarar också för den pedagogiska verksamheten i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Oavsett vilken skola i Karlstad du arbetar på, ska den präglas av arbetsro, trivsel och goda resultat. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks både i förskolor och skolor. Vi är stolta över de resultat vi åstadkommer och över att arbeta i Karlstads kommun. Men vi förstår också att vi kan nå längre och vill därför åstadkomma ännu bättre resultat. Karlstads kommuns förskolor, grundskolor, fritidshem och särskolor är indelade i tre skolområden: Syd, Väst och Öst. Varje skolområde leds av en skolområdeschef.

Arbetsbeskrivning

Att vara rektor är att rusta barn och elever för framtiden. Du ska vara pedagogisk ledare och vi förväntar oss att du har modet att utmana för en fortsatt utveckling. Förutom uppdragen i skollag och läroplan har du ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö på din skola. Ekonomiansvaret innebär att du har resultatkrav för din skolenhet. Du ingår i skolområde Västs chefsgrupp tillsammans med rektorer, förskolechefer och kökschef. Chefsgruppen leds av skolområdeschefen som också är din chef. Vi arbetar med kollegialt lärande såväl inom chefsgruppen som med våra medarbetare. I skolområdet finns stödfunktioner som skolekonom, administratörer och IT-pedagog. På barn- och ungdomsförvaltningen (staben) finns tillgång till fler stödfunktioner inom frågor som rör ekonomi, personal, juridik, IT, kvalité och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Hultsbergsskolan är i nuläget tvåparallellig från förskoleklass till årskurs 9. Här finns 480 elever och nära 60 pedagoger. På skolan finns också sex förskoleavdelningar och grundsärskola för elever i åk 1-6.
Hultsbergsskolan är inne i ett expansivt skede och har under de senaste två åren genomgått en om- och nybyggnation. Höstterminen 2018 börjar vi i nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler.
Skolan är uppdelad i två enheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Vi söker nu en rektor med ansvar för åk 7-9 samt grundsärskolan. Du kommer att ha ett nära samarbete med skolans andre rektor som ansvarar för åk F-6 samt fritidshemmen.

Hos oss får alla nya chefer gå kommunens chefsprogram ”Ny som chef”. Om du inte gått Rektorsutbildningen, så vill vi att du gör det efter att du gått ”Ny som chef”. Vi ger kontinuerligt interna utbildningar. Vi satsar på våra chefer!

Som rektor leder du och samordnar det pedagogiska arbetet för din skolenhet. Du arbetar med verksamhetsfrågor och utvecklingsfrågor. Det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig utgångspunkt för utvecklingsarbetet. Huvudmannen stödjer det systematiska kvalitetsarbetet bl a genom årliga resultatdialoger som leds av skolområdeschefen och där rektorn och personal på skolan medverkar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
• har en pedagogisk högskoleexamen
• har djupa kunskaper om lärande och lärandets villkor
• har erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete
• kan leda medarbetares lärande om hur man på bästa sätt kan leda barns och elevers lärande
• är bra på att samarbeta och samverka
• har en helhetssyn på kontinuiteten i lärandeprocessen från förskola till gymnasiet
• ser kommunikation som ett självklart inslag i vardagsarbetet både i kontakt med föräldrar och barn/elever och som ledare
• har problemlösning som en av dina talanger
• har kunskaper och intresse för schemaläggning som en del av pedagogisk ledning och samordning
• Vi kommer att lägga särskilt fokus på din förmåga att leda det pedagogiska arbetet samt att verka för att förbättra enhetens resultat
Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast 17 juni 2018
Referensnummer A791814
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anders Karlsson
Skolområdeschef Väst
054-540 34 33
Kontaktperson Sofia Asplund
Personalchef
054-540 29 01
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den