Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Stabschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Det blågröna styret i Karlstads kommun - som består av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centern och Miljöpartiet - söker nu en stabschef. Stabschefen har en samordnade roll och arbetar på uppdrag av hela det politiska styret med kommunstyrelsens ordförande som arbetsledare.

Arbetsbeskrivning

Stabschefen är länken mellan tjänstemannaorganisationen och den politiska ledningen i Karlstads kommun. I uppdraget ingår att ansvara för samordning och arbetsfördelning av gemensamma uppdrag för samtliga politiska sekreterare. I uppdraget ligger att ansvara för den gemensamma interna och externa kommunikation. Utöver detta även agera som bollplank och strategisk rådgivare i framför allt frågor som rör press- och medierelationer.
Stabschefen ansvarar för planering och agendor för gemensamma aktiviteter och möten samt att ta fram material och underlag i olika ärenden/frågor på uppdrag av kommunstyrelsens ordförande.
Stabschefens uppgift är också att i samråd med kommunstyrelsens ordförande fördjupa sig och arbeta med långsiktiga strategiska frågor. Därutöver vara behjälplig med omvärldsbevakning med fokus på frågor som berör kommunens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med initiativförmåga, ett stort intresse för politik- och samhällsfrågor. Du ska ha en akademisk examen och erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer. Du är mål- och utvecklingsinriktad och har en strategisk förmåga att förstå sammanhang inom samhällsutvecklingen. Du är lyhörd och förtroendeingivande. Det är meriterande om du har goda kunskaper i styrning och ledning i offentliga organisationer. Rollen kräver att du har körkort och vi ser att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Tidsbegränsad anställning, inledningsvis ett år med möjlighet till förlängning, dock längst till 2022-12-31.
Ansök senast 26 november 2018
Referensnummer A825776
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Per-Samuel Nisser
Kommunstyrelsens ordförande
070-689 39 39
Kontaktperson Frida Pettersson
Kommunstyrelsens vice ordförande

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den