Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Ekonom

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi driver också Alsters Herrgård, teaterbiografen Arenan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Förvaltningen står för drift och underhåll av idrottsplatser och motionsspår. Vi stödjer på olika sätt idrotten, kulturen och föreningslivet.

Organisatoriskt tillhör du ekonomistaben som ligger under staben. Här finns administration, kommunikation, ekonomi, personalfrågor och strategiska frågor men du kommer att arbeta mot hela förvaltningen. Här finns också trevliga kollegor och friskvårdsförmåner.

Ekonomistaben ansvarar för att stödja förvaltningens olika verksamheter, ledning och politik i frågor som rör främst ekonomi. Ekonomistaben består av ekonom, ekonomiadministratör, löneadministratör samt ekonomichef.

Arbetsbeskrivning

Du kommer bland annat att arbeta med kund- och leverantörsreskontra med fakturering och betalningar, budget- och prognosarbete, uppföljning, redovisning, internkontroll samt upprättande av årsredovisning och delårsrapporter i ett nära samarbete med verksamheterna samt övriga kollegor på staben. Arbete med olika utredningsuppdrag samt utveckling av rutiner och arbetssätt kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ekonom eller har annan utbildning inom ekonomi och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du tar egna initiativ och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat samtidigt som du kan arbeta självständigt. Förmågan att hålla deadlines är mycket viktig i ekonomiarbetet. Du har analytisk förmåga, är strukturerad och noggrann. Eftersom du kommer att ha många kontakter är det också viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd och har en utpräglad servicekänsla. Arbetet ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Vi förutsätter att du har lätt för att använda olika IT-stöd i ditt arbete.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till 31 december 2019
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 26 maj 2019
Referensnummer A876504
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Marcus Levin
Ekonomichef
054-540 25 32
marcus.levin@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den