Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Säkerhetschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.

Karlstads El- och Stadsnät AB förvaltar, driftsäkrar och bygger ut Karlstads kommuns elnät och fibernät. Bolaget har ca 70 medarbetare och omsätter cirka 250 mnkr per år. Båda bolagen är helägda av Karlstads kommun.

Vi söker nu dig som har ett stort intresse av säkerhetsfrågor och vill bli vår nya Säkerhetschef. Organisatoriskt blir du direkt underställd VD för Karlstads Energi AB. Hos oss får du arbeta i en framtidsbransch där vi ser framför oss en stark utveckling i vårt befintliga och tillkommande produkt- och tjänsteutbud.

Arbetsbeskrivning

Ökade krav och ett allt större fokus på säkerhet medför att Karlstads Energi AB nu rekryterar en Säkerhetschef. Rollen är en heltidstjänst som fördelas mellan bolaget och systerbolaget Karlstads El- och Stadsnät AB. Detta innebär att du i din vardag kommer att arbeta med säkerhet i båda bolagen.
Du kommer att leda och utveckla säkerhetsarbetet inom bolagen med respektive VD som uppdragsgivare och nyckelpersoner ur respektive verksamhet som stöd. Några av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att hantera:
• Säkerhetsskydd
• Informationssäkerhet
• Risk- och sårbarhetsanalyser
• Fysiskt skydd
• Personalsäkerhet
• Försäkringsfrågor
• Interna säkerhetsutbildningar och övningar
• Krisledning
• Cilvilförsvars- och beredskapsfrågor
Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att ske innan anställning.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning eller motsvarande.
• Erfarenhet av säkerhetsarbete.
• Erfarenhet från branschen är meriterande.
• Du är pålitlig, ansvarsfull, säkerhetsmedveten och systematisk.
• Som person har du lätt för att skapa och upprätthålla nya kontakter samt att uttrycka dig i både tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 december 2019
Tillträde Enl. ök
Ansök senast 22 september 2019
Referensnummer A897656
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Erik Kornfeld
VD
054-540 71 84
erik.kornfeld@karlstad.se
Kontaktperson Peter Lind
054-540 71 88
Facklig företrädare Martin Rosén
Vision
054-540 7118

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den