Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Kroppkärrs förskola söker förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förskolan ligger belägen på Södra Kroppkärr i närheten av Kroppkärrs koloniområde och mitt emot kommunens växthus. Det är en liten förskola med två avdelningar där barnens tankar, kreativitet och idéer speglar verksamheten. Närheten till en sagolik natur med stort grönområde, skog och vatten bidrar till att vi på vår förskola är ute stora delar av dagen. Vårt uterum kompletterar naturens möjligheter och arbetet med Grön flagg är en del av inspirationsarbetet för en hållbar värld.

Hos oss lär vi tillsammans i ett sammanhang där olikheter är en tillgång.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska utbildningen i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar utbildningen med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund. Hos oss blir du en del av en kreativ, utvecklande och lärande organisation.

I vårt område finns ett stödteam att tillgå. Specialpedagoger, pedagogista, IT-pedagoger och en Snickerista skapar ytterliga förutsättningar för att medvetet och aktivt skapa bästa förutsättningar för lärande. Som medarbetare hos oss ges du även möjlighet till en personlig iPad hela din anställningstid som stöd för ditt lärande, din kommunikation och ditt dokumentationsarbete.

Kvalifikationer

Våra förväntningar på dig är att du ska anta utmaningar, vara flexibel, positiv, engagerad och har förmågan att entusiasmera och sprida arbetsglädje. Du ska vara ansvarstagande samt ha god samarbetsförmåga. Att arbeta både i team och självständigt ingår i vardagen. Du ska vara väl förtrogen med vår läroplan och andra styrdokument samt ha förmågan att leda och driva dessa i praktiken. Meriterande är kunskaper inom skapande processer i olika uttrycksformer såsom bild, form, musik, kreativitet och hur man kan jobba med digitala verktyg tillsammans med barnen. Vi ser också att du har goda kunskaper inom tecken som stöd, Praxis eller liknande inom specialpedagogik.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 2 september 2019
Tillträde eller enligt överenskommelse.
Ansök senast 13 augusti 2019
Referensnummer A892502
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Malin Mill Nicklasson
Rektor
054-540 29 93
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den