Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Ekonomiadministratör till barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vi vill att du ska må bra och erbjuder friskvårdsbidrag och möjlighet till att utöva friskvård på arbetstid. Hos oss får du flexibla arbetstider och för att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård. Du kommer tillhöra ekonomiavdelningen och ha din arbetsplats i våra nyrenoverade lokaler i Karolinen.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomiadministratör ansvarar du för fakturaflöden inom förvaltningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med fakturahantering inom kund- och leverantörsreskontra i ekonomisystemet UBW. Arbetet innefattar även avstämningar, bokföring samt förekommande ekonomiadministrativa uppgifter. Som ekonomiadministratör har du kontakt med både interna och externa kunder samt övriga kollegor inom staben. Att delta i utredningsuppdrag och förbättringsarbeten kring verksamhetsmässiga rutiner ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Du som söker ska lägst ha en gymnasieutbildning inom ekonomi eller kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiarbete i en stor organisation eller ett större ekonomisystem.

Förutom kunskap inom redovisningsområdet söker vi dig som har sinne för helhet såväl som detaljer, är ansvarsfull, initiativtagande och har ett självständigt arbetssätt. God datorvana ett krav. Det är meriterande med erfarenheter av ekonomisystemet UBW (fd Agresso) och från liknande arbetsuppgifter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 16 februari 2020
Referensnummer A931095
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Christina Widén
Ekonomichef
054-540 29 02
Kontaktperson Jenny Melin
Ekonom
054-540 38 22
Facklig företrädare Ann-Mari Brunzell
Nämdsekreterare
054-540 29 26
ann-mari.brunzell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den