Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Ekonomidirektör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

På kommunledningskontoret arbetar vi med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp kommunens ekonomi och verksamheter samt driva utveckling och tillväxt i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT-verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomidirektör är du en viktig nyckelspelare i koncernen och du står för både ekonomisk stabilitet och utvecklingsdriv. En viktig utgångspunkt är att långsiktig ekonomisk stabilitet är en förutsättning men målet är att skapa bra verksamhet för Karlstadsborna. I ditt uppdrag ingår löpande arbete med långsiktig utbyggnad, investeringar, kostnadseffektivisering och hur vi använder skattekronan på bästa sätt med bibehållen kvalitet.

Du har en viktig strategisk roll i koncernledningen och ett nära samarbete med de politiska beslutsfattarna, Du ingår i kommunledningskontorets ledningsgrupp och koncernens förvaltningsdirektör-/VD grupp och rapporterar till biträdande kommundirektör. En viktig del av uppdraget är att bygga goda relationer internt med förvaltningsdirektörer och bolagsledningar i koncernen och externt med bland annat universitet och andra regionala aktörer.

Du har det övergripande ansvaret för kommunledningskontorets ekonomifunktion som är fördelad på två avdelningar, redovisningsavdelningen och avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning med totalt 25 medarbetare.

I rollen ingår att du leder koncernens ekonomichefsnätverk och du ingår även i det gemensamma värmlandsnätverket med länets ekonomichefer.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen med inriktning ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du har flera års erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning på strategisk nivå i en politiskt styrd organisation. Vi förutsätter att du har ett genuint samhällsengagemang och god förståelse för samhällsekonomiska samband. Du har förståelse och intresse för den bredd av verksamheter som finns inom kommunen.

Du är lyhörd och genom ditt sätt att vara vinner du koncernledningens och andras förtroende samtidigt som du står upp för ditt uppdrag och din profession. Du har en viktig roll i dialogen mellan tjänstepersoner och politiker. Du har en pedagogisk förmåga och kan förenkla och förklara komplexa frågor. Som person är du trygg och har förmåga att skapa tillit. Du leder och styr genom tydliga förväntningar samt har en god kommunikativ förmåga där du uttrycker dig väl i tal och skrift

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis.
Du lämnar din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill, med bifogat CV. Sista dag för intresseanmälan är den 5 maj.

Välkommen med din intresseanmälan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Anställningen är placerad hos Kommunstyrelsen. Kommunen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande på berörd förvaltning, med en tillsvidareanställning i grunden. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 5 maj 2019
Referensnummer A867311
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ulf Nyqvist
kommundirektör
054-540 10 01
Kontaktperson Katarina Glennert
rekryteringskonsult Experis
073-077 49 56

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den