Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Driftledare fjärrvärme

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.

Välkommen till vår värmeavdelning. Vi arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor.
Inom värmeavdelningen finns tre enheter, fjärrvärme-, drift- och enheten för underhåll och anläggningar. Totalt är vi ca 60 personer varav 9 personer arbetar vid fjärrvärmeenheten.

Vi söker nu en driftledare fjärrvärme som organisatoriskt är direkt underställd distributionschefen.

Arbetsbeskrivning

Du blir ledare i det team som med professionellt bemötande levererar hög servicenivå och tillgänglighet till våra fjärrvärmekunder. Teamet arbetar med drifts- och underhållsåtgärder på både ledningsnät och fjärrvärmecentraler.

I rollen som driftledare ingår personalansvar. Du är delaktig i att planera och verkställa drift- och underhållsplaner. Du samordnar arbeten som genomförs med egen personal och entreprenörer.

Tjänsten innebär resande i Karlstad vilket gör att du behöver ha B-körkort.

Beredskapstjänstgöring kan ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning med inriktning mot energisystem eller liknande samt erfarenhet från personalansvar. Du trivs med att arbeta i grupp och möta kunder. Din förmåga att kommunicera och samarbeta såväl med kunder och entreprenörer som med kollegor är mycket viktig.

Vi arbetar dagligen i ett flertal IT-system, det är därför viktigt att du har mycket god datorvana och att du kan skapa ordning och reda kring ditt arbete.

Som person har du lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Du har en god förmåga att samarbeta, är initiativrik, noggrann och ansvarsmedveten.
Erfarenhet från personalansvar, energisystem för fastigheter samt drift och underhåll av ledningsnät och fjärrvärmecentraler är meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 21 oktober 2019
Tillträde Enl. ök
Ansök senast 4 augusti 2019
Referensnummer A892373
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Olof Öberg
Distributionschef
054-540 72 06
Kontaktperson Camilla Christensen
HR-chef
054-540 7167
Facklig företrädare Anders Carlsson, SEKO
054-540 7181

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den