Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Fastighetsekonom, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstad Airport är Värmlands största flygplats. Från flygplatsen går regelbunden linjetrafik till Arlanda och Las Palmas. Dessutom avgår charter till bl.a. Gran Canaria, Thailand, Mallorca, Rhodos och Kreta.
Karlstad Airport är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Karlstads kommun. Vi är ca 35 anställda, där de flesta arbetar med säkerhet och service för passagerare och med att hantera avgående/ankommande flyg.
Bolagets ambition är att verksamheten vid flygplatsen ska växa, både när det gäller antalet passagerare och flyglinjer men också när det gäller verksamheter kopplade till flygplatsen.
Bolaget består av en bolagsstab, en flygplatsavdelning och en driftenhet.
Karlstad Airport ligger 18 km nordväst om Karlstad efter väg 61 mot Kil.

Vi söker nu en vikarierande fastighetsekonom.
Eftersom vi är ett litet bolag har vi inte förutsättningar att ha specialister inom alla de områden som normalt finns på en stab, vilket innebär att vi söker dig som gillar bredd, helhet och variation i arbetsuppgifterna.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som fastighetsekonom är placerad direkt under VD på bolagsstaben. På bolagsstaben finns ytterligare en ekonom, en verksamhetsutvecklare, en kommunikationsstrateg, en marknadschef och en säljare.
I huvudsak (ca 50%) har arbetsuppgifterna inriktning mot ekonomi där du är ett stöd till nuvarande ekonom vid ekonomisk planering och uppföljning bl.a. i budget- och bokslutsarbetet. Du kommer även självständigt ansvara för fakturering, reseräkningar, inkassofrågor, kreditprövning och försäkringsfrågor.
Du ansvarar även för att ajourhålla attest- och rekvirentförteckning samt samordna bolagets arbete med intern kontroll.
Karlstad Airport är en relativt stor fastighetsägare. I tjänsten ligger att samordna och utveckla affärsområdet Fastighet, svara för ekonomisk förvaltning, hyresgästkontakter och affärsutveckling.
Du företräder Karlstad Airport som fastighetsägare i relation till externa parter och ansvarar i tidiga skeden för fastighetsutvecklingsprojekt.
Flygplatsen har även ett stort antal avtalsförhållanden med externa parter. I tjänsten ingår att ha överblick och god ordning på bolagets samlade avtal. Det innebär ansvar för upprättande, bevakning, dialog med motpart, uppföljning samt hantering av ekonomiska förhållanden i samarbete med verksamhetsutvecklare och ekonom samt ajourhållning av avtalsmallar och prislistor.
I arbetsuppgifterna ingår även visst administrativt stöd till affärsområdena Marknad, Flygplatsdrift och till VD samt behovsstyrt arbete i gate vid charteravgångar.

Tjänsten är ett vikariat mellan 2020-05-01 - 2021-03-31, med eventuell möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

• Relevant högskoleutbildning med inriktning mot Ekonomi, främst mot redovisning.

• Utbildning i avtalsjuridik och/eller fastighetsekonomi är meriterande.

• Behärska engelska väl i tal och skrift.

• Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter i en stabsroll är meriterande.

Du är en person som lätt kan sätta in dig och ditt uppdrag i ett större sammanhang. Du är självgående, flexibel och har förmåga att se och ta tag i det du ser behöver göras.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 16 februari 2020
Referensnummer A930468
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Hans Wennerholm
VD
hans.wennerholm@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den