Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lärare i fritidshem Kvarnbergsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Kvarnbergsskolan är en om- och nybyggd skola med fantastiskt fina nya lokaler. Inflyttning i de nya lokaler sker inför läsåret 2020/2021. Det är en centralt belägen skola med närhet till Naturum, museum, stadsbibliotek och fina naturområden etc. Kvarnbergsskolan är en expansiv F-6 skola med cirka 280 elever. Skolan har en hög andel utbildad personal. Läsåret 2019/2020 så startade skolan upp tre profilspår i ämnena engelska, teknik och idrott & hälsa. Kvarnbergsskolan har också en- till en vad gäller digitala verktyg iPad/dator. Skolan är också en trivselskola, där det finns en utbildad fritidspedagog som leder arbetet med styrda rastaktiviteter.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta på ett fritidshem med stort engagemang och drivkraft för att forma och utveckla verksamheten på den "nya" Kvarnbergsskolan?

Det kommer att vara mycket goda lokalförutsättningar i den nybyggda skolan. Nya Kvarnbergsskolan kommer till hösten bl.a. ha egna slöjdsalar, musiksal, rörelserum och teknikrum. Skolan har stora och fina klassrum och fritidshem som är utrustad med senaste tekniken. Då vi utökar antalet fritidspedagoger söker vi nu ytterligare en engagerad och driven fritidspedagog.

Du kommer som lärare i fritidshem/fritidspedagog ingå och samverka med ett av arbetslagen F-3. Du ansvarar där tillsammans med övrig personal på fritidshemmet för att planera, undervisa och bedöma eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en lärmiljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elevers kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. Du blir en del av arbetet kring det kollegiala lärandet och den goda stämningen på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad grundskolelärare med inriktning mot fritidshemmet/ fritidspedagog. Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du ska vara intresserad av att arbeta med IKT på fritidshemmet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla fritidshem och grundskola med dator/iPad som pedagogiskt verktyg. Vi ser gärna att du är behörig i något av ämnena bild eller musik.

Genom ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Du ska ha ett inkluderande synsätt och förmågan att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses. Du ser utvecklingsarbete som en självklar del i ditt arbete och vill samarbeta med skolans övriga personal. Du är mål- och resultatinriktad, har goda ledaregenskaper och ett stort intresse att vara med och driva fritidshemmets utveckling.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 3 augusti 2020
Tillträde Tillträde 200803 eller enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 5 april 2020
Referensnummer A900682
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Marit Norlund
Rektor
054-540 37 23
marit.norlund@karlstad.se
Facklig företrädare Tobias Walkert
Lärare
054-540 30 27
tobias.walkert@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den