Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

HR-specialist

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar totalt cirka 475 000 kvadratmeter fördelat på ca 7 500 bostäder och 750 lokaler runt om i Karlstad. Sammanlagt är vi cirka 130 anställda som arbetar efter visionen Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna. KBAB står inför flera stora utmaningar framöver, bland annat kring nyproduktion och att tillsammans med vår ägare bidra till att Karlstad blir en ännu bättre stad att leva och bo i. Som medarbetare hos oss värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet.

Avdelningen HRs uppdrag är att driva utvecklingen, kvalitetssäkra samt inspirera och leverera kvalitativt stöd inom hela HR-området. Det interna stödet innefattar både ledningsstöd och operativt stöd till verksamheten/medarbetare inom exempelvis rekrytering, arbetsrätt och arbetsmiljö. Vi bidrar också till koncernens utveckling av HR-processerna genom att delta i olika koncernövergripande arbetsgrupper och projekt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en inspirerande och kreativ HR- specialist som motiveras av att arbeta brett inom HR- området. Vi behöver dig som gillar utveckling, att tänka nytt, vara kreativ, självständig och önskar ett utmanande arbete. Trivs du i en verksamhetsnära och omväxlande roll där du får arbeta med både strategiskt utvecklingsarbete samt med operativt HR-stöd och administration? Då är detta ett arbete för dig!

Som HR-specialist hos oss bidrar du till en attraktiv och hållbar arbetsplats. Vi utvecklar och arbetar med hela HR-området som exempelvis arbetsmiljö, kompetensförsörjning, arbetsrätt, jämställdhet och mångfald, medarbetarskap och ledarskap. Inriktningen på dina arbetsuppgifter kan variera men fokus ligger på ett nära och coachande chefsstöd.

Du kommer att ha ett särskilt ansvar för kompetensförsörjning, arbetsmiljö samt jämställdhet och mångfald. Detta innebär att du behöver ha ett stort intresse för dessa frågor och vilja att bygga upp kunskap för att fungera som specialist inom området. Ditt ansvar kommer att vara att säkerställa implementering av arbetssätt och uppdateringar inom bolaget samt medverka i koncernens arbetsgrupper inom dessa områden. I samråd med vår HR-chef driver och kvalitetssäkrar du våra arbetssätt samt uppdaterar och föreslår förbättringsarbete som du sedan genomför, ofta i samarbete med kollegor på andra avdelningar. Exempel på arbetsuppgifter är samordning av våra rekryterings och introduktionsprocesser, prao- och praktikplatser samt att arbeta med vårt arbetsgivarvarumärke via sociala medier. Förutom detta utåtriktade arbete behöver du också trivas med att organisera vårt arbetsmiljöarbete genom att exempelvis fördjupa dig i arbetsmiljölagstiftning- och föreskrifter, hålla workshops- och utbildningar inom området samt förvalta våra system för lagbevakning och avvikelsehantering.

Sammanfattningsvis innebär tjänsten att du får möjlighet att bidra till utvecklingen och självständigt driva uppdrag och projekt utifrån bolagets behov. Att jobba på en liten HR-avdelning innebär att man måste vara prestigelös och flexibel och ha förmåga att ställa om till olika arbetsuppgifter av såväl operativ som strategisk karaktär. Samtidigt ingår vi i en stor koncern och har därmed har möjlighet att inspireras av och arbeta tillsammans med HR kollegor från andra förvaltningar och bolag.

Kvalifikationer

Du har HR-examen eller annan akademisk utbildning som vi bedömer relevant/likvärdig samt några års arbetslivserfarenhet inom HR, serviceyrke eller annat arbete med människor. Det vill säga arbete där erfarenhet av att möta människor i situationer där förmågan att kommunicera på ett bra sätt är viktig. Arbetet kräver också att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt att du har mycket goda IT-kunskaper och kan bidra i vår digitala utveckling. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Att jobba som HR-specialist kräver att man är lösningsorienterad, lyhörd och har en hög integritet för att lyckas i sitt uppdrag. Du har lätt för att kommunicera och skapa goda och förtroendeingivande relationer. Du har mod att driva frågor och processer där allt inte finns tydligt beskrivet och där du själv måste vara kreativ och utvecklingsinriktad genom att hämta information och fakta och utifrån det lita på din egen förmåga och kompetens. För dig är det självklart att samarbeta med kolleger och andra aktörer både inom och utanför organisationen.

Du är noggrann och analytisk samt arbetar strukturerat med att kvalitetssäkra ärenden och utveckla effektiva rutiner. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver utvecklingen inom dessa områden utifrån en helhetssyn för bolagets bästa.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 15 mars 2020
Referensnummer A934397
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Karin Erlandsson
HR-chef
054-540 75 26
karin.erlandsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den