Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Socialsekreterare till Familjevåldsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Vill du bli en av oss?
Familjevåldsenheten tillhör organisatoriskt Arbetsmarknads- och socialförvaltningens Familjeavdelning. I Familjevåldsenheten ingår Barnahus Värmland och Hot- och våldsteamet.

Arbetsbeskrivning

Hot- och våldsteamet är uppbyggt med 1 ärendehandledare och 5 socialsekreterare. Hot- och våldsteamets uppdrag är att utreda vuxna våldsutsattas behov av stöd och skydd. Myndighetsutövningen sker endast inom ramen för SoL. I arbetet ingår även en del praktiska arbetsuppgifter då ett antal jourlägenheter är kopplade till Hot- och våldsteamet. Om du kommer till oss erbjuder vi kontinuerlig möjlighet till kompetensutveckling inom området och har också extern handledning.

Vi erbjuder dig som ny en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet och de dagliga rutinerna. På enheten finns också ärendehandledare, vars främsta uppgift är att handleda och vägleda dig i ditt dagliga arbete. Vi har en väl fungerande struktur på Familjeavdelningen vilket gör att vårt arbete blir lite enklare. Alla nyanställda får en gedigen introduktionsutbildning som syftar till att öka både din kompetens och förståelse för den organisation du arbetar i. Utöver det kommer du få ett härligt gäng att lära känna, skratta och arbeta tillsammans med. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. B körkort för manuell växellåda är ett krav.

Erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten, arbete med våldsutsatta samt hot- och riskbedömningar är meriterande. Som person är du stabil, engagerad och lösningsinriktad. Du trivs med att arbeta självständigt så väl som i grupp och har förmåga att samverka med andra aktörer. Du är duktig på att strukturera och samordna arbetet och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Vikariatet påbörjas 2020-03-11. Planeringen är att vikariatet sträcker sig till 2021-08-31 beroende på hur lång föräldraledigheten kommer vara.
Ansök senast 28 februari 2020
Referensnummer A933586
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sabina Gomez Jansson
Enhetschef
054-5405869
sabina.gomez.jansson@karlstad.se
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den