Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Kommunvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

På Kontaktcenter hjälper vi Karlstadsbor och andra som vill komma i kontakt med kommunen. På Kontaktcenter arbetar kommunvägledare med att ge information och vägledning om kommunens verksamhet. Det är ett spännande och intressant arbete och som ger stor tillfredställelse i att göra nytta. Kontaktcenters uppdrag har utökats och det är många Karlstadsbor som vill ha vår hjälp därför söker vi nu kommunvägledare för både tillsvidareanställning och vikariat till två av våra svarsgrupper. Det är minst tre tillsvidare tjänster och minst ett vikariat på sex månader. Både antalet kommunvägledare och vikariatslängd kan komma att ändras beroende på kommande beslut.

Arbetsbeskrivning

Som kommunvägledare arbetar du med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamhet samt i vissa fall även handlägga. Vi söker medarbetare till två av våra svarsgrupper. Det är dels till svarsgruppen som arbetar med frågor inom förskola, grundskola, gymnasieskola, kultur- och fritidsverksamhet samt Karlstadsbuss och dels till svarsgruppen som har hand om frågor inom bygglov och planfrågor, teknik och fastighet, miljö, räddningstjänst samt kommunledning. Kontakterna med Karlstadsborna sker via telefon, besök, e-post, web och sociala medier.

Kvalifikationer

Du ska vara intresserad av att på olika sätt hjälpa människor till rätta i kommunen. Du ska en god känsla för service och bemötande samt ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Förutom att vara proffs på bemötande ska du ha intresse och erfarenhet av att arbeta med olika it-system. Arbetet är ett teamarbete och du måste gilla att jobba nära och tillsammans med andra. Det betyder att du måste vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som är har en universitets/högskoleexamen inom samhällsvetenskap, pedagogik, teknik, statskunskap kommunikation eller annat relevant utbildningsområde och gärna yrkeserfarenhet inom ditt utbildningsområde. Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom kundtjänst och/eller annan serviceverksamhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Anställningsform: Tills vidare och vikariat Löneform: Månadslön Varaktighet: Minst 6 månader Tillträde: Enligt ök Arbetstider: Schemalagda arbetstider varierat mellan 7.30 och 17.15
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 5 augusti 2018
Referensnummer A457374
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ann Salomonsson
Chef Kontaktcenter
054-540 10 62
Kontaktperson Ann-Charlotte Andersson
Gruppchef
054-540 80 95

Övrigt

Karlstads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den