Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Projektledare VA

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Du kommer att tillhöra VA-avdelningen och dess projektenhet, Projekt VA, som idag består av 19 medarbetare. Enheten ansvarar för investeringsprojekt för VA, från förstudie, utredningar och tillståndsprocesser till genomförande. Enheten ansvarar också för strategisk planering för den allmänna VA-anläggningen. Vi är en viktig kugge i samhällsplaneringsprocessen.

Arbetsbeskrivning

Karlstad står inför en rad utmaningar inom den kommunala VA-försörjningen kommande år. Avloppsverk, pumpstationer, vattenverk och reservoarer behöver rustas inför framtidens krav på kapacitet och säkerhet för att garantera den långsiktiga försörjningen för kommande generationer.

Till detta spännande område söker vi en engagerad och pålitlig projektledare som kan styra, leda och kontrollera projekt inom ovan nämnda områden. Du ansvarar för projektens framdrift och är den sammanhållande länken när det gäller bland annat kalkyler, budget, tidsplaner, arbetsmiljö, dokumentation och information. Det gäller även att bevaka och hantera interna och externa intressenter som myndigheter, entreprenörer och övriga kontaktpersoner. Vi vill att du även med engagemang kan ta dig an andra uppgifter som till exempel utredningar och förstudier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van att driva projekt. Du har en relevant civilingenjörs-/högskoleingenjörsutbildning men du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Har du dessutom erfarenhet av offentlig upphandling och kunskap inom entreprenadjuridik så ser vi det som meriterande, liksom erfarenhet av VA-process, el- och konstruktionsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående och kan driva projekt från start till mål. Du har en analytisk förmåga, är lösningsorienterad och kan vid behov kompromissa för att få en bra helhetslösning. Arbetet kräver att du är ansvarstagande och kan jobba självständigt men du ska också ha lätt för att samarbeta med andra. Du är bra på att dokumentera och kan formulera dig väl på svenska i både tal och skrift.

Om du känner att detta är en utmaning som lockar dig är du välkommen att söka denna utvecklande tjänst hos oss. Vi värnar om vår personal och arbetar med delaktighet och ständiga förbättringar och uppmuntrar vår personal till att nyttja friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

God datorvana och B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 4 juni 2018
Referensnummer TFN 2018-1631
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Dåverhög
Tf enhetschef
054-540 71 25
maria.daverhog@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den