Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Bostadskonsulent

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Nu söker vi en bostadskonsulent till avdelningen för nyanlända, enheten myndighet och stöd.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba med att matcha bostäder till nyanlända familjer som anvisas till Karlstads kommun. Du kommer delta i det första mottagandet av nyanlända familjer till Karlstad, upprätta och skriva hyreskontrakt, ge information om lagar och regler som finns kring boende i Sverige. Du kommer i samarbete med hyresvärdar ge praktisk information om hur aktuellt boende och bostadsområde fungerar. Du kommer även ha kontakt med fastighetsägare i arbetet att få tag i fler bostäder. Anställningen innebär administration kopplat till arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan eftergymnasial utbildning som bedöms adekvat samt personlig lämplighet för arbetet. Arbetet innebär dialog och samarbete med nyanlända familjer samt med andra inblandade aktörer intern och externt vilket kräver att du har en personlig lämplighet vad gäller att möta, bemöta och kommunicera med andra. Du behöver ha en god administrativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med nyanlända. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde

Tillträde snarast.

Längd
Tillsvidare
Ansök senast
17 september 2017
Referensnummer
A710996
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Anna Bäckstrand
Enhetschef
054-540 65 32
Facklig företrädare
Angelika Åhs Johansson
 
SSR
 
054-5404926
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den