Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Överförmyndarassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Överförmyndarnämnden är en av 12 nämnder i Karlstads kommun. Nämndens huvuduppgift är att utöva tillsyn över gode män och förvaltare. Verksamheten styrs huvudsakligen av reglerna i Föräldrabalken, Förmynderskapsförordningen och Förvaltningslagen. Uppdraget är att säkerställa att förmyndare, gode män och förvaltare tar till vara sina huvudmäns rättigheter på ett bra sätt. Huvudmän kan vara barn, äldre, sjuka eller personer med någon form av funktionsnedsättning och som därmed inte kan ta till vara sina intressen, förvalta sin egendom eller sörja för sin person. Efterfrågan på gode män och förmyndare är stor och ökande i samhället. Överförmyndarenheten har i dagsläget tio medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer huvudsakligen att självständigt utföra arbetsuppgifter som att granska de års- och sluträkningar som gode män och förvaltare årligen lämnar in. Arbetet innebär siffergranskning, verifikatgranskning och rimlighetsbedömningar. Andra arbetsuppgifter som utförs på överförmyndarenheten kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad eller som är under högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från myndighetsutövning, bokföring/redovisning och/eller revision ses som meriterande. Du är noggrann, analytisk och produktiv samt har god förmåga att uttala dig väl i tal och skrift på svenska.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Timavlönad
Tillträdesdatum 20 januari 2020
Tidsbegränsad till 12 juli 2020
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 24 november 2019
Referensnummer A913830
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sanna Rydberg
Enhetschef Överförmyndarenheten
054-540 92 91
sanna.rydberg@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den