Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Stödassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Till funktionsstöd söker vi just nu en stödassistent som ska ingå i vårt resursteam.

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent i resursteamet utför du insatserna kontaktperson, avlösare och ledsagare till personer med funktionsnedsättningar utifrån lagrummen LSS och SoL. Du utför insatser för 8 - 10 personer. Insatserna kan utföras i det egna hemmet eller ute i samhället.

Arbetet innebär att stödja personerna till ett meningsfullt och självständigt liv utifrån den enskildes behov och förutsättningar. Kognitivt stöd och kognitiva hjälpmedel är viktiga bitar i arbetet inom funktionsstöd. Den nya tekniken ger stora möjligheter till digitala hjälpmedel och appar som underlättar det dagliga livet för personer med kognitiva funktionsnedsättningar.

Kvalifikationer

Du ska ha examen från barn och fritidsprogrammet, vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt dokumenterad erfarenhet från liknande arbete.

Du har kunskap om olika funktionsnedsättningar samt erfarenhet och intresse att arbeta med kognitiva hjälpmedel. Det är av stor vikt att du är intresserad av den nya tekniken.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där flexibilitet och initiativförmåga är självklara egenskaper. Ett professionellt förhållningssätt och förmåga att samverka med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra professioner är viktiga egenskaper för att nå goda resultat i arbetet.

Arbetet innebär oregelbunden schemalagd arbetstid med helgtjänstgöring varannan helg.

Datavana samt B-körkort är meriterande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tjänsten är en visstidsanställning under ca 1 år. Tillträde enligt överenskommelse
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 18 oktober 2018
Referensnummer A815603
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Marianne Kirk
Biträdande verksamhetschef
054-540 54 65
Facklig företrädare Kommunal
054-540 47 54
kommunalvardochomsorg@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den