Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Budget- och skuldrådgivare till Bo- och budgetenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som budget- och skuldrådgivare kommer du arbeta självständigt i ett team med fem andra rådgivare. Du arbetar med privatekonomisk rådgivning och med lagreglerad skuldsanering som specialitet.
Du informerar och ger råd kring budget- och skuldsituationer för att tillsammans med den sökande finna och aktivera möjliga lösningar. Du vägleder i det förarbete som normalt föregår en ansökan om skuldsanering och hjälper den rådsökande att ansöka. Som rådgivare bistår du även i förekommande besvärs- och omprövningar av skuldsaneringsbeslut samt vid behov med stöd under löpande saneringsperiod.
I anställningen ingår även utåtriktade insatser kring budget- och skuldfrågor, där du bör känna dig trygg i att prata inför grupp.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk eller beteendevetenskaplig utbildning och erfarenhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat som budget- och skuldrådgivare och i verksamhetssystemet BOSS. Du har god datorvana.
Anställningen kräver att du har god förmåga att bemöta, kommunicera och skapa förtroende hos olika individer. Du är även kreativ, öppen och serviceinriktad. Erfarenhet inom obeståndsjuridiken är meriterande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Vikariatet är på 75%.
Tidsbegränsad till 31 december 2019
Ansök senast 12 oktober 2018
Referensnummer A816282
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Björn Söderman
Enhetschef
054-540 51 02
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den