Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Sångtratsens förskola söker förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

På Färjestad med utsikt över Klarälven ligger Sångtrastens förskola. Förskolan har sex avdelningar. Två avdelningar för äldre barn, två för yngre barn samt två utvidgade avdelningar där barnen är från ett till fem/sex år.

Stort fokus har lagts på förskolans utemiljö, vilket resulterat i en gård där fantasi och kreativitet ska flöda. Det är en gård för lärande och utveckling enligt intentionerna i läroplanen. Förskolans förhållningssätt är att lekmiljön ute är lika viktig som lekmiljön inne.

I vår utemiljö har vi satsat på att berika alla sinnen. Exempelvis finns det löst byggmaterial, stigar, kullar, lummig växtlighet där barnen kan lukta, smaka och höra vindens rörelser, en borg som sandlåda, plats för teater eller samling och även ett utomhuslaboratorium för experimentella och utforskande aktiviteter.

Blir du en av oss kommer du ha tillgång till en personlig Ipad för ditt lärande, din kommunikation och din dokumentation. Du har Ipaden som din egen under tiden du arbetar hos oss. I barngrupperna finns det Ipads och andra digitala verktyg. Vi är en förskola i rörelse där vi tillsammans skapar det bästa för varje barn.

Arbetsbeskrivning

Nu har vi en ledig tjänst och söker därför dig som vill vara med och förverkliga förskolans intentioner i en kreativ och stimulerande miljö.
Den bärande idén i vår undervisningen är att utveckla barnens alla uttrycksmöjligheter. Vår syn är att barn är rika, kompetenta och nyfikna. Vår pedagogik förnyas och utvecklas, med barnens behov som utgångspunkt och i takt med det moderna samhällets snabba förändringar. I vår verksamhet förverkligar vi goda utvecklings- och lärandemiljöer både ute och inne där pedagogisk dokumentation är ett verktyg för lärare och barn.
Vi söker dig som är nyfiken och har lust att utveckla lärande tillsammans med barn och kollegor i en stimulerande lär och lekmiljö. Där du tillsammans med kollegor arbetar för att barnens lärande ska bli mångsidigt, innehållsrikt sammanhängande och meningsskapande. Genom pedagogisk dokumentation tar vi reda på barns tankar och hur barn erövrar sin kunskap.

Under 2018 har jag utökat förskolans bemanning med en "Snickerista" på deltid. Snickerista är en förskollärare som tillsammans med er pedagoger skapar de bästa lärande miljöerna för barnen. Pedagoger kommer med idéer och snickeristan utför.
Förskolan har också tillgång till två specialpedagoger och en pedagogista som stöd och bollplank i det pedagogiska arbetet med barnen.

Kvalifikationer

Du som söker har en förskollärarutbildning och har legitimation eller så har du legitimationen på gång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 17 december 2018
Tillträde Eller enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 25 september 2018
Referensnummer A811828
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Hjördis Jansson
Förskolechef
054 5403689
Facklig företrädare Lärarförbundet, Louise Helgar
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den