Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Informationsförvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Samhällsbyggnadsavdelningen ansvarar för Karlstads kommuns mark och anläggningar. Avdelningen är uppdelad i enheterna trafik och gata, natur och park, VA samt mark och exploatering. Vårt uppdrag är att ha människor och deras behov i fokus. Vi formar och bygger ett Karlstad som skapar bra dagar för invånarna. För att ge Karlstadsborna en ännu enklare och bättre vardag behöver vi nu förstärka vårt lag med fler samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi en grön, attraktiv, tillgänglig och hållbar stad som växer. En stad som erbjuder funktioner och miljöer för alla människors behov.

Arbetsbeskrivning

Som informationsförvaltare hos oss har du en avgörande roll i vårt långsiktiga arbete med dokumentation avseende våra anläggningar. Det innebär bland annat att du i ditt dagliga arbete upprätthåller, inför och vidareutvecklar struktur för rutiner och arbetssätt. Det löpande arbetet innebär också en aktiv informationshantering i mark- och anläggningsprocessens alla led, allt från utlämnande av grunddata/ritningar/dokumentation vid projektstart och kravställning på våra projektörer och entreprenörer till inleverans och registrering av handlingar.

Du kommer att arbeta i nära samverkan med bland annat förvaltare, projektledare, GIS-ingenjörer, konsulter och övriga kunder. Du ansvarar för att upprätthålla vårt anläggningsarkiv från projektering till förvaltning genom att:
• Upprätthålla en informationsförvaltning som följer kraven i våra standarder i form av att tillhandahålla, hantera, ta emot, kvalitetsgranska (struktur och format) och spara/arkivera information kopplat till samhällsbyggnadsområdets verksamhet.
• Lämna ut handlingar i form av ett s.k. ”startpaket” i samband med projektering.
• Hålla daglig kontakt och stöd för förvaltare, projektledare och konsulter.
• Stötta förvaltare och projektledare i att vara kunnig beställare.
• Utveckla vår informationshantering utifrån verksamhetens behov.
• Informera projektgrupper bestående av entreprenörer och konsulter i våra projekt.
• Publicera och arkivera handlingar på ett korrekt sätt i objekt för förvaltning
• Kontrollera att all information från projekten levereras i rätt format, samt ser till så att de lämnas över på ett korrekt sätt till förvaltare och att levererade handlingar uppfyller våra krav.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant ingenjörsutbildning inom samhällsbyggnadsområdet alternativt erfarenhet vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har kunskap om CAD, BIM, BH 90 och CoClass.

Du har erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom bygg- eller anläggningsprocessens olika skeden och/eller inom anläggningsförvaltning. Meriterande är om du även har erfarenhet av kvalitetsarbete och/eller dokumentstyrning.

Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Som person är du drivande, strukturerad och noggrann. Vi ser det även som självklart att du har en hög servicekänsla och trivs i en roll som präglas av många kontaktytor.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 2 april 2017
Referensnummer TFN 2017-261
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Fredrik Nilson
Enhetschef mark- och exploateringsenheten
054-540 70 96
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den