Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Drifttekniker - avlopp

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

VA-avdelningen på Karlstads kommun ansvarar för kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten. Dessutom säkerställer vi ett fungerande ledningsnät. VA-området står inför spännande utmaningar för att hållbart kunna möta framtidens krav.

VA-avdelningens Avloppsenhet ansvarar för drift och underhåll av kommunens avloppsanläggningar. Avloppsenheten består av ca 17 medarbetare och är för närvarande indelad i två driftgrupper: centralort (Sjöstadsverket) och kransort.

Tjänsten är placerad i arbetsgruppen kransort, med sex drifttekniker, som utför tillsyn och skötsel på åtta av kommunens avloppsreningsverk och dess pumpstationer. Gruppens dagliga arbete leds av en arbetsledare. Medarbetarna utgår i dag från olika verk och din placeringsort bestämmer vi tillsammans.

Arbetsbeskrivning

Som drifttekniker på Avloppsenheten kommer du att arbeta med drift, skötsel och underhåll av våra avloppsanläggningar. Anläggningarnas optimala drift och efterlevnad av myndighetskrav ska stå i fokus. Arbetsuppgifterna är omväxlande och består av både administrativa och praktiska moment, såsom driftövervakning, provtagning, maskinunderhåll, processoptimering, inköp av material, beställning av arbeten och dokumentation. I vardagen kommer du att ha mycket kontakt med kollegor både inom och utanför enheten. Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå.

Att arbeta med ständiga förbättringar inom driftsäkerhet och arbetsmiljö är en naturlig del av arbetet. Kransortsverken står inför en modernisering mot tillsynsverk, vilket innebär att du som drifttekniker i gruppen kommer att bli involverad i förbättringsarbetet, både med avseende på teknik och ombyggnad av anläggningar, men även inom utveckling och förändring av nya arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har minst teknisk gymnasieutbildning
• Har god datorvana
• Kan utföra enklare mekaniska arbeten
• Har B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Kvalificerad yrkeshögskoleexamen i processteknik, vatten- eller miljöteknik eller motsvarande eftergymnasial utbildning
• Kunskap inom el/styr eller mekanik
• Arbetslivserfarenhet inom miljö/processindustri eller VA

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas som drifttekniker hos oss behöver du ha god förmåga att självständigt planera din dag och samtidigt kunna vara en flexibel problemlösare som kan ställa om efter verksamhetens behov, då larm eller andra händelser snabbt kan inträffa. Du ska ha lätt för att kommunicera och samarbeta och det är viktigt att du är en empatisk kollega som bidrar till teamets arbetsglädje och utveckling. Vi vill också att du är ansvarstagande. För att lyckas i arbetet behöver du ha förståelse och intresse för teknik, kemiska och biologiska reningsprocesser och miljö.

Vi kan komma att starta med intervjuer även under ansökningstidens gång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 22 april 2019
Referensnummer TFN-2019-1244
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Veronica Adrian
Enhetschef
054 540 70 98
Kontaktperson Bo Magnusson
arbetsledare
054-540 65 09
Facklig företrädare Mikael Sjövall
drifttekniker
054-540 66 62

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den