Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Trafikingenjör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Avdelningen offentlig utemiljö ansvarar för kommunens vägar, parker, torg och andra offentliga platser. En av avdelningens enheter är kundenheten som består av ett tjugotal engagerade och kunniga medarbetare som alla arbetar för våra kunder, både externa och interna. I enhetens uppdrag ingår bl.a. att hantera tillstånd som söks inom den offentliga utemiljön, som tex grävtillstånd och tillfällig markupplåtelse, parkeringstillstånd för personer med funktionshinder. Vi koordinerar felanmälningar, synpunkter och önskemål, i nära samarbete med kommunens kontaktcenter. Kundenheten hanterar parkering- och trafiksäkerhetsfrågor och stöttar övriga enheter på avdelningen inom frågor som rör t ex kommunikation, information och kvalitet.
I enheten finns flera olika funktioner förutom trafikingenjör, så som centrumsamordnare, montör, cykelsamordnare, trafikvärdar, gatuingenjör, informationsförvaltare.

Arbetsbeskrivning

Som trafikingenjör hos oss på teknik- och fastighetsförvaltningens kundenhet kommer du att arbeta brett med trafik- samt parkeringsfrågor och ha ett omväxlande arbete som berör kommunens trafikfrågor.
Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter som exempelvis ansvara för parkeringsfrågor och vägmärken, planera och genomföra åtgärder, bl a att upprätta lokala trafikföreskrifter (LTF), trafikanordningsplaner (TA), kommunicera med media, hantera synpunkter, frågor och klagomål från medborgare och företag.

Du ingår i en trafikgrupp där andra trafikingenjörer från andra enheter samarbetar i gemensamma frågor. Du hanterar tillstånd för tunga och långa fordon som vill trafikera olika områden i kommunen, upplåtelse av allmän platsmark och trafikjuridiska frågor.
Visst samarbete med stadsbyggnadsförvaltningen i deras planering av framtida områden ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner relevant. Du bör ha god kunskap om trafik, parkering, vägmärken och den lagstiftning som råder kring detta. Du kan ha arbetat inom privat eller offentlig sektor och vill utvecklas vidare i en spännande och expansiv verksamhet.

Som person ser vi att du är initiativtagande, självgående och har en flexibel förmåga för att kunna planera och prioritera dina arbetsuppgifter utifrån behov.
Vi förutsätter att du tycker det är roligt och har lätt för att samarbeta med andra, du har en god känsla för bemötande och service då du har många kontaktytor i ditt arbete både inom Karlstads kommun och med medborgare och företagare. Du bör därför ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Du bör med lätthet kunna hantera och ta dig an olika datasystem och vanliga Office-program.

B-körkort är ett krav.

Meriterande är om du har utbildning i Lokala trafikföreskrifter samt Arbete på väg minst nivå 1, men helst ända upp till nivå 3. Det är också meriterande om du har några års yrkeserfarenhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Ansök senast 10 augusti 2019
Referensnummer TFF 2019-3311
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Lena Vesterlund
Enhetschef
054-540 69 86
Kontaktperson Fredrik Gustavsson
Trafikingenjör
054-540 68 25
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den