Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Erfaren SÄKERHETSKOORDINATOR inom området internt skydd till Karlstads kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där.

Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle och målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Den utannonserade tjänsten är placerad på säkerhetsavdelningen som arbetar på uppdrag av medlemskommunerna med att samordna och utveckla kommunernas trygghetsarbete, interna säkerhet och krisberedskap. På avdelningen arbetar åtta säkerhetskoordinatorer, en administratör och åtta ungdomar för trygghet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att bli en av tre säkerhetskoordinatorer med placering på Trygghetscenter i Karlstad. Övriga två arbetar inom områdena trygghetsutveckling respektive försäkringssamordning.

Din uppgift blir att samordna, stödja och utveckla Karlstads kommuns interna säkerhetsarbete. Du ska vara en resurs för både förtroendevalda, kommunledning, förvaltningar och chefer i detta. Du kommer att ha ett brett arbetsfält med fokus på internt skydd, personsäkerhet, bevakning/kommunväktare.

Du kommer bland annat att arbeta fram rutiner och genomföra utbildningar tillsammans med representanter från verksamheten. Du kommer också att vara ett stöd till chefer och medarbetare vid händelser som till exempel skadegörelse, hot eller våld.

Kvalifikationer

Du ska ha eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot säkerhet eller beteendevetenskap. Du ska också ha lång och gedigen erfarenhet från arbete inom verksamhetsområdet internt skydd samt kunna driva och utveckla ditt arbete självständigt.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från säkerhetsarbete i offentlig verksamhet samt från planering och genomförande av utbildningar. Eftersom arbetet är förknippat med många kontakter, både internt och med externa aktörer, ställs krav på en väl utvecklad förmåga att kommunicera på ett förtroendeingivande sätt, att bygga relationer och samarbeta.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 13 januari 2017
Referensnummer A636404
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Pia Holmstrand
avdelningschef säkerhetsavdelningen
054-5402808
pia.holmstrand@karlstad.se
Kontaktperson Lars Gustafsson
stationschef
054 - 540 28 96
lars.gustafsson2@karlstad.se
Facklig företrädare Ola Åkesson
Sveriges Ingenjörer
054-540 28 80
ola.akesson@karlstad.se

Övrigt

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med utvecklingen av jämställdhet och mångfald inom räddningstjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den