Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Energi- och klimatrådgivare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Miljöförvaltningen arbetar med myndighetsutövning. Det innebär att vi ser till att lagar och regler inom områdena miljö och livsmedel följs. Vi ger information och rådgivning i olika miljö- och konsumentfrågor. Miljöförvaltningen samordnar också kommunens miljöstrategiska arbete – allt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Tjänsten är placerad på rådgivnings- och miljöstrategiska avdelningen på miljöförvaltningen där vi i dagsläget är 14 medarbetare som, förutom energi- och klimatrådgivning, även arbetar med konsumentrådgivning, miljökommunikation samt med miljöstrategiskt arbete. En av våra energi- och klimatrådgivare kommer under en period att arbeta med andra uppgifter, vi behöver därför en vikarie till energi- och klimatrådgivningen.

Arbetsbeskrivning

Som energi- och klimatrådgivare arbetar du med att svara på frågor som rör energieffektivisering via mail, telefon och besök. Du förmedlar lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan till hushåll, företag och organisationer. Förutom rådgivning och kunskapsförmedling ingår utåtriktade aktiviteter som deltagande vid olika mässor och evenemang.

Du kommer att arbeta tillsammans med två medarbetare inom energi- och klimatrådgivning och uppdraget omfattar, utöver Karlstads kommun, även Grums, Hammarö och Kils kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom energiteknik. Du kan även ha skaffat dig motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du behöver ha kunskap och intresse för hållbar utveckling och vi värdesätter om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med energifrågor och kommunikativa arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och för att trivas i tjänsten bör du vara en utåtriktad och social person som har lätt för att skapa kontakter. Arbetsuppgifterna ställer också krav på god förmåga att organisera arbetsuppgifterna och att arbeta självständigt.

God datorvana och B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Vikariat under 6 månader, eventuellt med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse, dock tidigast 20 augusti 2018.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 17 juni 2018
Referensnummer MN 2018-1867
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Dan Johansson
Avdelningschef
054-540 46 77
dan.johansson@karlstad.se
Kontaktperson Linda Hagman
Energi- och klimatrådgivare
054-540 46 76
linda.hagman@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

På grund av stundande semestrar kommer vi att tillämpa löpande urval, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den