Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Socialsekreterare till avdelningen för nyanlända

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Vill du bli en av oss?

Vi söker nu en socialsekreterare till Karlstads kommun som ska arbeta med mottagandet av nyanlända.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare för mottagande av nyanlända vuxna och familjer arbetar vi med myndighetsutövning enligt SoL då vi bland annat fattar beslut om ekonomiskt bistånd. Vi arbetar även med att hjälpa de nyanlända att etablera sig i Karlstad och få kontakt med skola, sjukvård, barnomsorg och andra myndigheter/instanser. Som socialsekreterare har du kontakt med de nyanlända under hela deras etableringstid.

Om du kommer till oss erbjuder vi dig en arbetsplats i centrum av Karlstad.
Vi erbjuder dig som ny en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet och de dagliga rutinerna. På enheten har vi ärendehandledare vars främsta uppgift är att handleda och vägleda dig i ditt dagliga arbete. Du är aldrig ensam i dina bedömningar utan har alltid någon kollega att rådgöra med. Tillsammans med dina arbetskamrater har du extern handledning. På vår arbetsplats har vi friskvård på arbetstid samt en friskvårdspeng per år. Vi har flexibel arbetstid.


Kvalifikationer

Socionomexamen och gärna erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, besluts- och handlingskraft, kreativt tänkande samt förmåga att arbeta självständigt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning.

B-körkort för manuell växellåda erfordras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 20 maj 2018
Referensnummer A781193
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna Bäckstrand
Enhetschef
054-540 65 32
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den