Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Drifttekniker - vatten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

VA-avdelningen på Karlstads kommun ansvarar för kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten. Dessutom säkerställer vi ett fungerande ledningsnät. VA-området står inför spännande utmaningar för att hållbart kunna möta framtidens krav.

Enhet Vatten består av tio medarbetare; sex drifttekniker, tre laboratorieingenjörer och en chef. Enheten har till uppdrag att producera dricksvatten till hushåll med kommunal anslutning inom Karlstads kommun samt att kontrollera vattenkvaliteten.

Arbetsbeskrivning

Du arbetar brett med kommunens alla dricksvattenanläggningar med fokus på vattenberedningsprocess och vattendistribution. I arbetet ingår tillsyn och förebyggande underhåll, du löser själv enklare avhjälpande åtgärder och beställer mer omfattande arbeten av kollegor på enheten Teknik VA. Anläggningarnas drift och skötsel ska stå i fokus samtidigt som vatten med rätt kvalitet och i tillräcklig mängd levereras. Till din hjälp har du sex erfarna kollegor, varav en arbetsledare som leder och fördelar det dagliga arbetet.

Beredskapstjänstgöring kan på sikt komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med och är bra på att arbeta både självständigt och i grupp. Du tycker om att ta ansvar och du har ett eget driv som gör att du tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag. I din roll är det viktigt att du är kommunikativ eftersom gruppen behöver ha en gemensam bild av läget, du behöver också ha en god förmåga att se lösningar på problem. Du är praktiskt lagd, har sinne för ordning och arbetar systematiskt.

Vi söker dig som:
• har en teknisk gymnasieutbildning
• har god datorvana
• kan utföra enklare mekaniska arbeten
• har B-körkort

Meriterande kvalifikationer är:
• YH-utbildning inom vatten- och miljöteknik eller motsvarande
• kunskap inom styr och reglerteknik och/eller styrsystem

Engagemang och intresse för VA-frågor värdesätts högt och vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast 22 april 2019
Referensnummer TFN-2019-1243
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Victoria Hågland Sandborgh
Enhetschef Vatten
054-540 69 11
Kontaktperson Lars Wiklund
Arbetsledare
054-540 66 24
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den